Oprina (CSM): Nu sunt de acord cu chiria de 55.000 de euro pentru sediu; sumele plătite sunt exorbitante

Oprina (CSM): Nu sunt de acord cu chiria de 55.000 de euro pentru sediu; sumele plătite sunt exorbitante

Judecătorul Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, spune că nu este de acord cu sumele plătite de CSM pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea, acestea fiind, din punctul său de vedere, "exorbitante".

Precizările magistratului vin în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM de marţi s-a aflat - "aprobarea condiţiilor de închiriere pentru spaţiile închiriate de Consiliul Superior al Magistraturii".

"Vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, nu sunt de acord cu contractarea în continuare a spaţiilor şi plata sumelor exagerat de mari (...), chiria pe care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să o achite pentru acest sediu. Deci, votul meu va fi în consecinţă având în vedere discuţiile absolut artificiale (...) care s-au purtat la sfârşitul anului trecut în momentul în care s-a pus problema achiziţionării unui sediu de către CSM. (...) Sumele ce urmează a fi plătite în continuare pentru acest sediu sunt exorbitante. Îmi amintesc, dacă nu greşesc, că era undeva la 55.000 de euro pe lună chiria pentru acest sediu, în condiţiile în care Consiliul a beneficiat de o finanţare, de posibilitatea de a-şi achiziţiona un sediu. Au fost suficient de multe voci care au susţinut că nu este oportun să achiziţionăm un sediu, dar poate este oportun să plătim 55.000 de euro în continuare pe lună chirie", a menţionat Oprina, în şedinţa CSM.

Ea a adăugat că, în calitate de membru al Consiliului, nu-şi va mai asuma responsabilitatea pentru plata "unei asemenea chirii". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /