Oprişan: Suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor şi a PSD

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD, s-a declarat miercuri ''sătul'' de politica pe care popularii europeni o fac împotriva socialiştilor, a social-democraţilor, dar şi a României, în ultimii ani, cu referire la criticile formulate de la Bruxelles pe legile Justiţiei.

"Noi suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor, şi împotriva PSD, şi împotriva României, în ultimii ani. Aduceţi-vă aminte că de câte ori a condus dreapta în România poporul român a stat în genunchi şi a avut de suferit. Băsescu şi toate guvernele de dreapta ale acestei ţări... Gândiţi-vă la perioada 1996 - 2000: numai într-un an de zile s-au închis 1.200 de fabrici şi au rămas 1.700.000 de români pe drumuri. Asta e politica popularilor europeni în ceea ce priveşte România, din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte criticile la legile Justiţiei, mai spun o dată: în toată lumea civilizată, toată lumea răspunde. (...) În justiţia din România, oamenii merg la puşcărie nevinovaţi şi nu plăteşte nimeni nimic", a arătat el, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Oprişan a adăugat că justiţia din România trebuie să fie independentă şi ferită de abuzuri. El a opinat că preşedintele Iohannis ar trebui să îi cheme la Cotroceni pe toţi şefii instituţiilor statului, pentru stabilirea unei strategii de dezvoltare durabilă pe următorii 25 de ani.

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis trebuia să ne cheme pe toţi, de multă vreme, toţi şefii instituţiilor statului, toţi preşedinţii de consilii judeţene, toţi prefecţii, toţi factorii de răspundere din ţara asta - să ne punem picioarele în apă rece şi să facem o strategie pentru următorii 25 de ani, în aşa fel încât să stabilim care este interesul naţional al României pe fiecare domeniu de activitate în parte. După aia să îl transpunem printr-o lege, care să devină obligatorie pentru toate guvernele ţării, în aşa fel încât, în urma aplicării acestei strategii de dezvoltare durabilă, cetăţenii României să fie mai demni şi să o ducă mai bine. Domnul preşedinte Iohannis nu a făcut acest lucru până în acest moment, deşi i-am cerut acest lucru. Aşa că povestea cu pactul, pe care ar putea să îl propună preşedintele, după părerea mea este o chestiune absolut neserioasă", a spus el.

Social-democraţii s-au reunit miercuri într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional pentru a decide dacă participă la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Luni, preşedintele Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, consultările vor avea loc miercuri, de la ora 15,00. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul