Oprişan: Suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor şi a PSD

Oprişan: Suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor şi a PSD

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD, s-a declarat miercuri ''sătul'' de politica pe care popularii europeni o fac împotriva socialiştilor, a social-democraţilor, dar şi a României, în ultimii ani, cu referire la criticile formulate de la Bruxelles pe legile Justiţiei.

"Noi suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor, şi împotriva PSD, şi împotriva României, în ultimii ani. Aduceţi-vă aminte că de câte ori a condus dreapta în România poporul român a stat în genunchi şi a avut de suferit. Băsescu şi toate guvernele de dreapta ale acestei ţări... Gândiţi-vă la perioada 1996 - 2000: numai într-un an de zile s-au închis 1.200 de fabrici şi au rămas 1.700.000 de români pe drumuri. Asta e politica popularilor europeni în ceea ce priveşte România, din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte criticile la legile Justiţiei, mai spun o dată: în toată lumea civilizată, toată lumea răspunde. (...) În justiţia din România, oamenii merg la puşcărie nevinovaţi şi nu plăteşte nimeni nimic", a arătat el, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Oprişan a adăugat că justiţia din România trebuie să fie independentă şi ferită de abuzuri. El a opinat că preşedintele Iohannis ar trebui să îi cheme la Cotroceni pe toţi şefii instituţiilor statului, pentru stabilirea unei strategii de dezvoltare durabilă pe următorii 25 de ani.

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis trebuia să ne cheme pe toţi, de multă vreme, toţi şefii instituţiilor statului, toţi preşedinţii de consilii judeţene, toţi prefecţii, toţi factorii de răspundere din ţara asta - să ne punem picioarele în apă rece şi să facem o strategie pentru următorii 25 de ani, în aşa fel încât să stabilim care este interesul naţional al României pe fiecare domeniu de activitate în parte. După aia să îl transpunem printr-o lege, care să devină obligatorie pentru toate guvernele ţării, în aşa fel încât, în urma aplicării acestei strategii de dezvoltare durabilă, cetăţenii României să fie mai demni şi să o ducă mai bine. Domnul preşedinte Iohannis nu a făcut acest lucru până în acest moment, deşi i-am cerut acest lucru. Aşa că povestea cu pactul, pe care ar putea să îl propună preşedintele, după părerea mea este o chestiune absolut neserioasă", a spus el.

Social-democraţii s-au reunit miercuri într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional pentru a decide dacă participă la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Luni, preşedintele Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, consultările vor avea loc miercuri, de la ora 15,00. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său