„Opriţi-l pe Putin!“ Protest la Sofia, în timpul slujbei aniversare a Bisericii Ruse

„Opriţi-l pe Putin!“ Protest la Sofia, în timpul slujbei aniversare a Bisericii Ruse

Un protest a fost organizat marți în faţa Bisericii Ruse din Sofia, unde a avut loc o slujbă aniversară, la care a participat ambasadoarea rusă Eleonora Mitrofanova şi liderul partidului ABV Rumen Petkov.

Manifestanții aveau și pancarte pe care scria și mesajul: "Aici nu este Moscova!” Foto captură video

"Opriţi-l pe Putin! Opriţi războiul!" au scandat marți protesatatarii bulgari şi ucraineni adunați în faţa Bisericii Ruse din Sofia, în timp ce o slujbă avea loc în interior pentru a-i sărbători cea de-a 70-a aniversare, conform Agerpres .

Manifestanții aveau și pancarte pe care scria și mesajul: "Aici nu este Moscova!”.

La slujba aniversară a Bisericii Ruse din Sofia au participat și arhimandritul Vassian, care este reprezentantul patriarhului rus în Bulgaria, mitropolitul Antonie de Volokolamsk, mitropolitul Gavriil de Loveci şi episcopul Gherasim de Melnik, care este secretarul principal al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

De altfel, potrivit publicației online Faktor.bg , mitropolitul rus Antonie, al doilea comandant al Patriarhiei Moscovei după Patriarhul Kiril , care a ajuns la biserică chiar înaintea ambasadorul Eleonora Mitrofanova, a ridicat degetul spre tâmplă și a făcut un semn către protestatarii care scandau că sunt nebuni.

Nu mai văzusem niciodată o asemenea îndrăzneală, iar el a confirmat că este un reprezentant al unei biserici care sprijină uciderea și războiul, iar clopotele bisericii au sunat pentru a reduce la tăcere strigătele cetățenilor: „Ucigași!”, a declarat pentru Faktor.bg Olena Kotseva, liderul „Mati Ucraina” care organizat micul protest.

Anterior, Bulgaria Democrată a difuzat o declaraţie împotriva vizitei mitropolitului Antonie de Volokolamsk.

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, s-a adresat de mai multe ori soldaților ruși, cerându-le să-şi protejeze ţara „aşa cum numai ruşii pot” să o facă, în contextul în care Rusia continuă atacul asupra Ucrainei.

De altfel, chiar la o zi după anunțul privind mobilizarea parțială, el a spus că o persoană cu adevărat credincioasă, inclusiv un războinic, nu se teme de moarte.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA