„Opriți propaganda!”/Imaginile cu o asistentă însărcinată în 9 luni care îngrijește pacienți cu coronavirus au stârnit furia chinezilor

O înregistrare video cu o asistentă însărcinată care tratează pacienți într-un spital din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a stârnit furie în întreaga Chină, relatează BBC.

Înregistrarea difuzată de televiziunea CCTV o prezenta pe asistenta Zhao Yu, însărcinată în nouă luni, ca pe o eroină.

Spitalul a fost criticat însă aspru pe rețelele sociale pentru că i-a permis asistentei să lucreze într-un mediu considerat extrem de contagios. Mai mulți utilizatori spun că femeia este folosită ca „instrument de propagandă”.

Peste 2.200 de persoane au murit acum din cauza coronavirusului din China, majoritatea deceselor întegistrându-se în Wuhan, capitala provinciei Hubei. Doar în China au existat peste 75.000 de cazuri de infectare.

Înregistrarea o arată pe Zhao Yu mergând prin spital, echipată cu un costum de protecție. Vizitează pacienți, inclusiv unul care este trimis apoi în sectorul celor cu febră. În videoclip se aude cum acesta în spune asistentei să nu mai lucreze, pentru că este „periculos”.

Zhao Yu recunoaște că familia ei se opune să lucreze în continuare, dar adaugă că speră să își facă datoria în lupta împotriva virusului.

Dar reacțiile pe rețelele sociale nu au fost cele așteptate. Mulți au acuzat televiziunea de stat că face propagandă.

„Putem opri toată această propagandă? Cine a luat decizia că acest videoclip este în regulă? Femeile însărcinate nu ar trebui să fie în prima linie”, a scris un utilizator.

„Ce este acesta, un spectacol cu scop politic? Nu trimiteți o femeie însărcinată în nouă luni să facă acest lucru”, a comentat un alt utilizator.

„Cred că acest mesaj care pledează orbește ca femeile să lupte în primele linii, indiferent de starea lor de sănătate, este într-adevăr problematic”, a scris alt utilizator.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia