Opt români, arestaţi pentru peste 140 de furturi din depozite agricole în estul Franţei

Opt români, arestaţi pentru peste 140 de furturi din depozite agricole în estul Franţei

Opt români, suspectaţi că au comis 144 de spargeri şi furturi din depozite agricole începând din septembrie 2013, în estul Franţei, au fost arestaţi miercuri în Franţa, Germania şi România, a anunţat luni Jandarmeria.

Opt români, arestaţi pentru peste 140 de furturi din depozite agricole în estul Franţei (Imagine: Shutterstock)

Foarte mobili, aceşti opt răufăcători, cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, au vizat zone rurale din estul Franţei cu scopul de fura, noaptea, utilaje agricole din hangare şi a le revinde în România.

Patru au fost arestaţi la Strasbourg (est), iar trei au fost inculpaţi şi închişi pentru furt şi tăinure, în "bandă organizată", potrivit unei surse judiciare. Alţi doi au fost arestaţi în Bavaria (Germania), iar alţi doi în sudul României, urmând să fie extrădaţi către Franţa.

Aproximativ 12 percheziţii au fost efectuate în cadrul unei Comisii rogatorii internaţionale în sud-vestul României, permiţând găsirea utilajelor declarate furate în Franţa.

"Răufăcătorii, toţi originari din aceeaşi regiune din România, acţionau în echipe de patru/şase persoane şi vizau material agricol utilizat zilnic de către agricultori, ca de exemplu motocositoare, carburant, cabluri", a anunţat Biroul francez de luptă împotriva crimei organizate (OCLDI).

Prejudiciul este de cel puţin "500.000 de euro", potrivit acestui organism.

"Această echipă, identificată rapid mulţumită ajutorului poliţiei române, a cauzat emoţie în cadrul comunităţii agrocole. Unii, sătui, şi-au folosit arma de vânătoare pentru a-i pune pe fugă pe hoţi", a declarat un purtător de cuvânt OCLDI.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au efectuat, miercuri, în Timiş şi Mehedinţi, zece percheziţii la locuinţe ale unor persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care a comis peste o sută de furturi în Franţa, prejudiciul fiind estimat la "600.000 de euro".

Potrivit unui comunicat de presă, transmis miercuri de DIICOT, procurorii structurii centrale, alături de poliţişti din IGPR, în cooperare cu autorităţi din Franţa, au făcut zece percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Mehedinţi pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în furturi din locuinţe, depozite şi sedii ale unor firme din Franţa, potrivit unui corespondent MEDIAFAX.

Acţiunea a avut loc în baza unei cereri a unei Comisii rogatorii formulată de autorităţi judiciare din Franţa.

Bunurile furate - instrumente electrice portabile, utilaje de dimensiuni mici, carburant şi alte bunuri aflate în hangare, dependinţe ale caselor şi depozite agricole - erau transportate cu autovehicule de asemenea furate care ulterior erau abandonate în zone forestiere.

La percheziţiile din România au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”