Opt români, repatriaţi cu o aeronavă MApN

Opt români, repatriaţi cu o aeronavă MApN

Opt cetăţeni români şi doi polonezi au fost îmbarcaţi, luni seară, într-o aeronavă militară, pentru a părăsi Turcia, în urma cutremurelor produse în această ţară.

Opt români, repatriaţi cu o aeronavă MApN

"În cursul acestei seri, opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcaţi la bordul aceleiaşi aeronave", informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, cei opt cetăţeni români - cinci studenţi şi trei cadre didactice - se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriaţi.

Ambasada României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei şi transportul în siguranţă în România, precizează MAE. Odată ajunşi în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor şi transportul acestora către localităţile de domiciliu.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară, adaugă sursa menţionată.

Reprezentanţii ambasadei şi echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autorităţile române şi turce competente pentru coordonare şi stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranţă a cetăţenilor români. De asemenea, aceştia continuă dialogul cu autorităţile turce şi sunt în legătură cu cetăţenii români care au solicitat asistenţă.

MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima