Opt sfaturi pentru a preveni mâncatul în exces. Cum ții foamea sub control, ce trebuie să te întrebi mereu

Opt sfaturi pentru a preveni mâncatul în exces. Cum ții foamea sub control, ce trebuie să te întrebi mereu

Foamea poate fi ținută sub control pentru a nu cădea în capcana kilogramelor acumulate în exces. Câteva sfaturi vă pot ajuta să nu mai fiți obsedați de mâncare și să vă alimentați echilibrat.

Mâncatul în exces dăunează sănătății FOTO Shutterstock

Sfatul 1

Țineți un jurnal alimentar, notând tot ce mâncați într-o zi, dar și cum v-ați simțit după masă. Acest lucru ajută la stabilirea legăturii dintre starea ta emoțională și ceea ce mănânci, arată healthyfood.com .

Sfatul 2

Nu vă abțineți de la mâncare. Când ești înfometat, vei supracompensa și astfel vei mânca prea mult.

Sfatul 3

Dacă ai mâncat în exces, nu este sfârșitul lumii. În loc să îți plângi de milă, adoptă noi obiceiuri alimentare la următoarea masă.

Sfatul 4

Amintiți-vă că există reguli alimentare pe care trebuie să le urmați. Întrebați-vă întotdeauna: „Ce îmi vine să mănânc ?

Sfatul 5

Bazați-vă mesele principale pe proteine slabe, carbohidrați integrali și o gamă largă de fructe și legume colorate, bogate în antioxidanți.

Sfatul 6

Păstrați întotdeauna în geantă o gustare hrănitoare, cum ar fi nucile sau un baton proteic, astfel încât să puteți lua o gustare atunci când sunteți în călătorie.

Sfatul 7

Evitați să păstrați în casă, în cantități mari, gustări sau alimente cărora știți că le veți rezista cu greu.

Sfatul 8

Dacă descoperiți că mâncatul vă controlează viața, cereți sfatul unui nutriționist.

De ce ai mânca tot timpul?

Foamea necontrolată poate fi provocată de nişte carenţe din organism, însă cele mai multe dintre ele sunt cauzate de diferite afecţiuni.

Dacă tocmai ai mâncat şi îţi este foame iar, adu-ţi aminte când ai băut ultima oară apă. Bea un pahar cu apă, apoi aşteaptă. Vei observa că pofta de mâncare dispare. Cea mai bună modalitate prin care poţi hidrata organismul, dar şi preveni foamea este să bei imediat ce te-ai trezit apă.

Simţi nevoia de o gustare. Ce faci atunci? Optezi pentru un iaurt sau o pungă de chips-uri? Gustările dulci, chiar dacă sunt consumate în cantităţi mici, cresc pofta de mâncare. În plus, organismul nu primeşte substanţele nutritive de care are nevoie. Redu cantitatea de carbohidraţi consumaţi, şi mănâncă în schimb alimente sănătoase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria