Oradea are cei mai puțini câini fără stăpân din România, susține Primăria

Oradea are cei mai puțini câini fără stăpân din România, susține Primăria

Oradea este orașul cu cei mai puțini câini fără stăpân din România, a susținut luni, într-un comunicat de presă, Primăria Oradea. Conform acestuia, în urma unei 'verificări în teren' s-a constatat că în municipiul Oradea ar exista 50 de câini fără stăpân, dintre care aproximativ 10% sunt sterilizați și microcipați, iar 90% sunt recent abandonați de stăpânii lor.

'În perioada următoare, toți acești câini abandonați vor fi transportați la Adăpostul 'Grivei', obiectivul nostru fiind să limităm în Oradea până aproape de zero numărul câinilor fără stăpân. Trebuie să precizez că, făcând o comparație cu alte orașe din România, Oradea are cei mai puțini câini fără stăpân din țară. Facem un apel către cetățenii care nu mai doresc să își întrețină câinii că este de preferat — și chiar sunt rugați de Primăria Oradea — să anunțe Serviciul pentru ridicarea câinilor fără stăpân, decât să îi abandoneze la marginea orașului,' a declarat, în comunicat, Mircea Stejeran, șeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Verificarea în teren a fost efectuată de inspectorii Direcției Tehnice din Primăria Oradea împreună cu reprezentanții Administrației Domeniului Public.

Numărul extrem de redus al câinilor fără stăpân din Oradea se datorează programului de microcipare și sterilizare a populației canine, care a început în 2013 și în cadrul căruia a fost efectuat și recensământul câinilor. Obiectivul acestui program a fost ca până în 2016, Oradea să devină un oraș fără câini comunitari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?