Orașul care nu doarme niciodată se scufundă. Pericolul cu care se vor confrunta locuitorii din New York

Orașul care nu doarme niciodată se scufundă. Pericolul cu care se vor confrunta locuitorii din New York

Orașul se scufundă în medie cu aproximativ unul-doi milimetri în fiecare an, în principal din cauza greutății clădirilor sale, adevărați zgârie-nori.

New York

Fenomenul este și mai îngrijorător în unele zone din New York City, unde pericolul este și mai mare. Potrivit cercetătorilor, această scufundare are impact major și asupra creșterii nivelului mării, fenomen îngrijorător pe măsură ce ghețarii se topesc și apa mării se extinde din cauza încălzirii globale .

Din 1950, scrie The Guardian , apele care flanchează orașul New York au crescut cu aproximativ 22 cm din 1950, iar inundațiile majore provocate de furtuni ar putea fi de patru ori mai frecvente decât în prezent până la sfârșitul secolului.

Numărul celor afectați ar putea fi de 8,4 milioane de persoane, au scris cercetătorii în noul studiu, publicat în revista Earth's Future.

Autorii au adăugat că mai multe alte orașe de coastă din întreaga lume sunt supuse unor astfel de riscuri.

Această tendință este amplificată de volumul mare al infrastructurii construite a orașului New York. Cercetătorii au calculat că structurile orașului, printre care se numără faimoasele Empire State Building și Chrysler Building, cântăresc cât 140 de milioane de elefanți.

"Nu este ceva de care să ne îngrijorăm imediat, dar există acest proces care crește riscul de inundații", a declarat Tom Parsons, geofizician la US Geological Survey, care a condus cercetarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...