Orașul din Marea Britanie unde o casă se vinde cu 1 liră pentru persoanele care nu-și permit o locuință

Orașul din Marea Britanie unde o casă se vinde cu 1 liră pentru persoanele care nu-și permit o locuință

Un dezvoltator imobiliar din Marea Britanie oferă 100 de case dintr-un complex nou construit la un preț de numai o liră sterlină.

În complexul rezidențial Marches din orașul Wolverhampton sunt disponibile 300 de locuințe, iar 100 dintre acestea costă o liră sterlină, fiecare, pentru cei care le vor închiria pe o perioadă de 25 de ani, potrivit publicației Daily Mail.

Schema permite localnicilor să acumuleze o primă de fidelitate prin rate lunare, care pot fi solicitate înapoi în numerar atunci când părăsesc proprietatea sau pot fi folosite ca depozit după 20 de ani. După ce au locuit în casa respectivă timp de 25 de ani, o pot cumpăra pentru doar o liră sterlină. Cei care sunt interesați trebuie doar să achite o taxă de 1.000 de lire sterline pentru a se înscrie în program.

Dacă aleg să părăsească schema, o pot face fără o penalizare și un preaviz de trei luni.

Doi dintre locatari au fost oameni ai străzi

Aaron Parsons, în vârstă de 32 de ani, și Tim Perry, în vârstă de 30 de ani, se numără printre primii 86 de oameni care au aplicat cu succes pentru schema „Help to Own din Wednesfield“.

Complexul are 300 de case Foto: Captură Daily Mail

Tim Perry nu a avut o locuință și era un om al străzii: „Este o schimbare de viață pentru a cumpăra o casă pe această schemă", a spus acesta.

Partenera sa povestește că au trăit și într-o locuință socială: „Experiența noastră de a găsi o locuință decentă de închiriat a fost foarte grea, am experimentat lipsa de adăpost și apoi ne-am mutat într-o proprietate de locuințe sociale. Locuiam într-un apartament cu un singur pat, fără să avem cum să ne urcăm pe scara proprietății“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...