Orașul suedez Malmö va găzdui Eurovision 2024. Este pentru a treia oară

Orașul suedez Malmö va găzdui Eurovision 2024. Este pentru a treia oară

Orașul Malmö va găzdui anul viitor cea de-a 68-a ediție a concursului Eurovision, după ce Suedia a câștigat la Liverpool în luna mai.

Suedeza Loreena câștigat ediția din 2023

Orașul de coastă din sudul țării a fost ales înaintea capitalei Stockholm, după un "dialog cu mai multe orașe", au declarat organizatorii, potrivit bbc.com.

Pe Malmö Arena vor avea loc semifinalele pe 7 și 9 mai 2024, precum și finala pe 11 mai .

Suedeza Loreen a câștigat Eurovision 2023 cu imnul său pop înălțător Tattoo.

Vedeta, care a mai câștigat concursul și în 2012, a învins-o pe finlandeza Käärijä în urma unui vot cu sufletul la gură.

Malmö a fost aleasă să găzduiască această competiție pentru a treia oară (doar Stockholm și Copenhaga au mai organizat-o de trei ori până acum) după un proces de licitație care a analizat facilitățile oferite de oraș și capacitatea de a găzdui mii de delegații, echipaje și fani.

Martin Österdahl, supervizorul executiv al concursului Eurovision, a declarat că Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a fost "încântată" de faptul că cel de-al treilea oraș ca mărime din Suedia a fost ales din nou.

"Malmö ocupă un loc special în istoria concursului, deoarece l-a găzduit cu succes mai întâi în 1992 și apoi în 2013 - după ultima victorie a lui Loreen . Suntem încântați să ne întoarcem în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că dispune de locațiile și infrastructura perfecte pentru organizarea celui mai mare eveniment de muzică live din lume", a spus el.

El a adăugat că oferta orașului "a demonstrat o pasiune uriașă" pentru concurs.

Marea Britanie a găzduit evenimentul din acest an, deoarece Ucraina, câștigătoarea din 2022, nu a putut organiza, așa cum este tradiția, din cauza invaziei Rusiei.

Se estimează că o jumătate de milion de persoane au vizitat orașul gazdă, Liverpool.

Cu toate acestea, britanica Mae Muller nu a reușit să repete succesul de anul trecut al vicecampioanei Sam Ryder, clasându-se pe locul 25 - cu un loc mai sus de ultimul loc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat