Oraşul ucrainean Nova Kahovka, aflat sub ocupaţie rusă, zguduit de explozii. Ucrainenii susţin că au distrus un depozit de muniţie

Oraşul ucrainean Nova Kahovka, aflat sub ocupaţie rusă, zguduit de explozii. Ucrainenii susţin că au distrus un depozit de muniţie

Este a doua explozie majoră în oraş în patru zile, locul unui important baraj hidroelectric şi o legătură în alimentarea cu apă către Crimeea prin canalul Crimeei de Nord.

Imagini publicate pe reţelele de socializare au arătat explozii puternice şi o minge uriaşă de foc luminând cerul nopţii.

Serghei Hlan, un oficial ucrainean care este membru al consiliului regional Herson, a declarat pe Facebook: „În Nova Kahovka este un depozit de muniţie rusesc în minus. L-au tot aprovizionat, au stocat şi acum au foc de artificii noaptea”.

Hlan, care nu se află în Herson, i-a avertizat pe locuitorii din Nova Kahovka să nu iasă din adăposturi.

„Vă rugăm să aveţi grijă de voi şi să nu vă apropiaţi de locul detonării”, a spus el.

Agenţia de presă de stat rusă TASS nu a făcut nicio referire la explozia vreunui depozit de muniţie, dar miercurea trecută a raportat: „Forţele armate ale Ucrainei au atacat centrala hidroelectrică Kahovka din regiunea Herson, potrivit unei surse”.

Dar adjunctul şefului administraţiei militaro-civile susţinute de Rusia din Herson, Kirill Stremusov, a spus că rachetele ucrainene nu au lovit centrala hidroelectrică.

TASS a spus mai târziu că depozitele care deţin nitrat de potasiu au explodat. Nitratul de potasiu este o substanţă foarte combustibilă folosită ca ingredient în îngrăşământ şi a fost cauza exploziei de la Beirut în urmă cu doi ani.

CNN nu poate confirma cauza exploziilor sau ceea ce a fost distrus. TASS a raportat: „Sunt victime, piaţa, spitalul şi casele au fost avariate”, citând administraţia civilo-militară susţinută de Rusia din Herson.

Forţele ucrainene au intensificat atacurile folosind rachete şi artilerie cu rază lungă de acţiune împotriva posturilor de comandă şi a site-urilor de muniţie ale Rusiei în ultima săptămână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…