Orașul unde cad pești din cer. „Am văzut o furtună mare cum se apropie de noi“ VIDEO

Orașul unde cad pești din cer. „Am văzut o furtună mare cum se apropie de noi“ VIDEO

Într-un oraș izolat din Australia a început să plouă cu pești vii. În mod bizar, fenomenul a avut loc de mai multe ori în ultimii 30 de ani. Specialiștii au mai multe teorii.

Conform Newsweek, ploaia cu pești s-a abătut asupra orășelului Lajamanu, o comunitate mică din nordul arid al Australiei. „Am văzut o furtună mare cum se apropie de noi și am crezut că era vorba doar de o ploaie”, a povestit pentru ABC News Andrew Johnson Japanangka, membru al Consiliului Regional al Deșertului Central.

„Când a început să plouă, am văzut pești care cădeau”, și-a amintit Japanangka. Peștii, după cum a determinat ihtiologul Jeff Johnson de la Muzeul din Queensland, erau dintr-o specie de biban din Australia de dimensiunea unei palme de copil. Aceștia au căzut peste noapte, iar dimineața oamenii i-au găsit împrăștiați peste tot prin oraș, mulți dintre ei fiind încă în viață. „Unii dintre ei încă se mai învârt într-o baltă cu apă. Copiii îi prind și îi țin într-o sticlă sau un borcan”, a povestit Japanangka.

În timp ce motivul pentru ploaia torențială cu pești nu este cunoscut, orașul a mai fost vizat de acest fenomen și în anii '80, în 2004 și în 2010.

Într-un oraș izolat din Australia a început să plouă cu pești vii

Ultima dată când a avut loc, peștii care au căzut peste oraș erau din aceeași specie. „M-am trezit dimineața, lucram la școală la acea vreme, iar drumurile de pământ de lângă casă erau acoperite cu pești”, a spus și Penny McDonald, o femeie din Alice Springs care se afla în Lajamanu în timpul incidentului bizar care s-a petrecut la mijlocul anilor '80. „Era plin de pești mici. A fost uimitor.”

Teorii

Au mai fost situații când a plouat cu broaște, lilieci, viermi sau păianjeni. Una dintre teoriile principale sugerează că animalele ar fi putut fi luate pe sus de un vârtej de apă – o coloană de aer asemănătoare tornadelor care se formează deasupra apei și care a cărat peștii pe o distanță foarte mare prin atmosferă.

Un eveniment similar a avut loc în orașul Texarkana, Texas , în 2021. În acel caz, a apărut o altă teorie conform căreia peștii ar fi fost scuipați de păsările care zburau deasupra localității.

Aceeași explicație a fost oferită și în 2022, atunci când mii de hamsii au căzut din cerul de deasupra orașului San Francisco în 2022. O altă teorie spune că peștii nu ar fi căzut din cer, ci ar fi ajuns în oraș în urma unei inundații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...