Orban a anunțat intenția companiilor maghiare de a-și extinde activitatea în Rusia

Orban a anunțat intenția companiilor maghiare de a-și extinde activitatea în Rusia

Premierul Ungariei a adăugat că țara sa speră să continue cooperarea cu Federația Rusă în domeniul agriculturii.

Premierul ungar Viktor Orban. Foto: EPA-EFE

Companiile maghiare intenționează să-și extindă activitățile în Rusia, în ciuda sancțiunilor și a dificultăților politice. Premierul ungar Viktor Orban a declarat acest lucru la o întâlnire la Budapesta cu șeful Tatarstanului, Rustam Minnikhanov.

"S-a remarcat în cadrul întâlnirii că, pe baza rezultatelor obținute până în prezent, suntem pregătiți să continuăm cooperarea în domenii precum agricultura. În ciuda sancțiunilor și a dificultăților politice, companiile maghiare reprezentate în Rusia caută oportunități de extindere a activităților", a adăugat secretarul șefului guvernului maghiar, Bertalan Havasi, vorbind despre conversația lui Orban cu Minnikhanov.

Domnul Orban a menționat că încercăm să ne menținem cooperarea în domeniul culturii, științei și învățământului superior și vom continua să acceptăm studenți din Tatarstan care doresc să studieze în țara noastră în cadrul programului Stipendium Hungaricum”, știri MTI. agenția l-a citat pe Khavashi spunând .

Șeful Tatarstanului se află la Budapesta la invitația lui Orban în legătură cu sărbătoarea națională a Ungariei sărbătorită în acest weekend - Ziua Sfântului Ștefan. Ungaria a stabilit de mult timp relații de afaceri strânse cu Tararstanul - acolo, în special, cea mai mare companie maghiară de petrol și gaze MOL implementează proiecte comune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?