Orban: Adevărata faţă a Secţiei Speciale pentru Anchetarea Magistraţilor-instrument politic construit de Dragnea pentru a intimida

Orban: Adevărata faţă a Secţiei Speciale pentru Anchetarea Magistraţilor-instrument politic construit de Dragnea pentru a intimida

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat joi, la Târgu Mureş, că salută decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de revocare a controlului judiciar pentru Laura Codruţa Kovesi, care ar arăta adevăratul scop pentru care a fost înfiinţată Secţia Specială pentru Anchetarea Magistraţilor, acela de "instrument politic construit de Dragnea pentru a intimida".

"Aş vrea să salut Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a demontat complet decizia procurorilor PSD-işti prin care se instituise control judiciar pentru Laura Codruţa Kovesi. Prin această decizie se arată, odată în plus, care este adevărata faţă a Secţiei Speciale pentru Anchetarea Magistraţilor, adică un instrument politic care a fost construit de Dragnea pentru a intimida şi pentru a-i pedepsi pe judecătorii şi procurorii care îndrăznesc să se lege de ei, îndrăznesc să le ancheteze infracţiunile şi îndrăznesc să-i pedepsească pentru aceste infracţiuni comise. PNL va continua campania de lobby pe care am dus-o şi până astăzi, pentru a informa corect instituţiile europene, Parlamentul European, Consiliul Uniunii, Comisia Europeană privitor la adevărul acţiunilor actualei majorităţi guvernamentale şi vom face tot ce depinde de noi pentru a permite candidatului român să ocupe poziţia de procuror-şef al Parchetului European", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Acesta a amintit că atât liderul popularilor europeni, cât şi liderul ALDE, Guy Verhofstadt, cât şi Partidul Socialist European au anunţat, la nivelul Parlamentului, că susţin candidatura la funcţia de procuror-şef al Parchetului European a Laurei Codruţa Kovesi, ca de altfel şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Ludovic Orban a arătat că orice demers făcut de actuala majoritate împotriva şansei ca un român să ocupe o funcţie de prestigiu la nivel european, aşa cum este funcţia de procuror-şef al Parchetului European, echivalează cu "o trădare a intereselor României".

"Îi somez încă o dată pe aceşti iresponsabili, care fac tot ce pot pentru a dinamita imaginea României la nivel european, îi somez încă o dată să înceteze orice demers împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi, de asemenea, să înceteze orice agresiune împotriva justiţiei pentru că, vă mai spun o dată: orice ordonanţă care va fi emisă în domeniul justiţiei (...) va provoca daune ireparabile pentru România", a mai afirmat liderul liberal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina