Orban: Aşteptăm să vedem ce calitate are Costel Alexe şi în funcţie de asta luăm deciziile statutare

Orban: Aşteptăm să vedem ce calitate are Costel Alexe şi în funcţie de asta luăm deciziile statutare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, cu privire la preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, că aşteaptă să vadă care este exact situaţia acestuia şi apoi vor fi luate deciziile statutare.

 

 

Foto: (c)  CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Întrebat la B1 TV dacă a luat o decizie politică în ceea ce îl priveşte pe Costel Alexe, Orban a răspuns: "Aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare".

În legătură cu faptul că USR Iaşi cere ca Alexe să îşi dea demisia, Orban a afirmat că nu există la acest moment nicio constrângere legală care să împiedice exercitarea mandatului de preşedinte al CJ Iaşi.

"Domnul Alexe a fost ales preşedinte al consiliului judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al consiliului judeţean. E o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ?", a spus liderul PNL.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este anchetat de DNA într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, a fost începută urmărirea penală pe numele lui Costel Alexe, pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mită 22 de tone de produse de tablă pe vremea când era ministru al Mediului, pentru alocarea cu titlu gratuit către un combinat siderurgic a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. AGERPRES

 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...