Orban, către şeful SGG: Verificaţi dacă ne-au fost transmise toate amendamentele formulate de parlamentari

Orban, către şeful SGG: Verificaţi dacă ne-au fost transmise toate amendamentele formulate de parlamentari

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, joi, secretarului general Guvernului, Antonel Tănase, să verifice dacă la Guvern au ajuns toate amendamentele pe care parlamentarii le-au formulat pe marginea celor trei legi pe care Executivul urmează să-şi angajeze răspunderea, explicând că este "foarte important" ca în cursul procedurii să fie dezbătute toate amendamentele.

"Şedinţa de Guvern are pe ordinea de zi discutarea amendamentelor primite pe parcursul procedurii de angajare a răspunderii pe cele trei legi, amendamente primite de la Parlament", a declarat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul s-a adresat apoi secretarului general al Guvernului: "Domnul secretar general, avem pregătite toate amendamentele primite de la Parlament?".

Antonel Tănase a explicat că "unele amendamente urmează să fie multiplicate, am fost informat că sunt în...".

Şeful Executivului l-a întrerupt şeful SGG şi i-a cerut să ia legătura cu Parlamentul.

"Am rugămintea să luaţi legătura cu Parlamentul şi să verificaţi dacă ne-au fost transmise toate amendamente formulate de parlamentari, pentru că este obligatoriu să luăm în discuţie toate amendamentele formulate de parlamentari. Facem o scurtă pauză, până facem verificare. Domnule secretar general, 10 minute, da? Bine. 10 minute de pauză, până verificăm dacă au parvenit. E foarte important în cursul procedurii să luăm în dezbatere toate amendamentele. În mod evident, pe unele putem să le aprobăm, pe altele putem să le respingem, dar trebuie să avem procedural toate amendamentele formulate de parlamentari, pentru că este dreptul lor constituţional de a formula amendamente, în cadrul procedurii de angajare a răspunderii. În 10 minute ne revedem", a mai declarat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?