Orban: Cu siguranţă vor fi voturi şi de la parlamentari PSD pentru învestirea guvernului, probabil şi de la Pro România

Orban: Cu siguranţă vor fi voturi şi de la parlamentari PSD pentru învestirea guvernului, probabil şi de la Pro România

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni seara că vor exista şi voturi de la parlamentari PSD şi "probabil" şi de la parlamentari ai Pro România pentru învestirea guvernului PNL.

"Dacă vă spun că şansele de a obţine votul de învestitură sunt foarte mari, aşa este, credeţi-mă. Am purtat discuţii individuale cu foarte mulţi parlamentari, cu parlamentarii care sunt independenţi, cum este domnul Dohotaru, cu doamna Bîzgan. (...) Cu siguranţă vor fi voturi şi dintre parlamentarii care astăzi sunt în PSD şi vor fi voturi, probabil, şi de la parlamentari Pro România, care nu vor agrea această poziţie de obstrucţie pe care a abordat-o domnul Ponta şi care e aproape aceeaşi ca poziţia PSD", a afirmat Orban la Digi24.

Întrebat despre deputatul Adrian Dohotaru, liderul PNL a spus că acesta "ar fi mai degrabă înclinat să voteze" noul guvern.

"Una este poziţionarea la moţiunea de cenzură, alta este poziţionarea la învestirea guvernului. Eu cred că este mai degrabă înclinat să voteze (Adrian Dohotaru - n.r.), de altfel va şi anunţa public care va fi decizia sa", a spus Orban.

În ceea ce priveşte amânarea votului de învestire pentru data de 4 noiembrie, Ludovic Orban a declarat că este posibil ca Vioricăi Dăncilă să i se fi spus că are mai mari şanse să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale dacă mai rămâne o săptămână la Palatul Victoria, însă, în opinia sa, aceasta reprezintă "o ieşire urâtă din scenă" a PSD.

"Nu ştiu cine a influenţat-o (pe Viorica Dăncilă - n.r.). Se pare că are convingerea că are şanse mai mari să intre în turul doi dacă rămâne, în mod ilegitim, la Palatul Victoria. Ies urât din scenă. Din păcate, au guvernat urât. Ies urât din scenă, se cramponează de putere, trag de timp, apelează la toate posibilele boicoturi procedurale pe care le au la dispoziţie şi oamenii văd lucrul acesta", este de părere premierul desemnat. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?