Orban de la Budapesta, o nouă aroganță la adresa Bucureștiului! În plin proces de negociere pentru noul Guvern și-a chemat argatul pus în fruntea UDMR la birou

Orban de la Budapesta, o nouă aroganță la adresa Bucureștiului! În plin proces de negociere pentru noul Guvern și-a chemat argatul pus în fruntea UDMR la birou

Orban de la Budapesta, o nouă aroganță la adresa Bucureștiului! În plin proces de negociere pentru noul Guvern și-a chemat argatul pus în fruntea UDMR la birou.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, au avut sâmbătă după-amiază o întrevedere la Budapesta, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, potrivit Agerpres.

De altfel, Kelemen Hunor nu a participat la negocierile de azi de la București cu liderii PNL și USR PLUS, locul său fiind ținut de Cseke Attila.

Kelemen Hunor și Viktor Orban şi-au exprimat convingerea că rolul UDMR în viitorul guvern de coaliţie de la Bucureşti va fi o legătură solidă între Ungaria şi România şi poate îmbunătăţi semnificativ relaţiile bilaterale, potrivit oficialului maghiar.

Kelemen Hunor a anunţat vineri că, în urma negocierilor cu PNL şi USR PLUS, UDMR va prelua în viitorul guvern trei portofolii – Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dacă această coaliție cu PNL și USR PLUS va trece de votul Parlamentului, ar însemna revenirea UDMR la guvernare după o pauză de 8 ani. În această perioadă, UDMR s-a apropiat în ritm accelerat de agenda Fidesz.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Așa o fi?