Orban despre demisia lui Chițac: Nu mă așteptam ca un om cu pregătire militară să fugă de pe câmpul de luptă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că nu se aștepta ca Vergil Chițac, un om cu pregătire militară, contraamiral, "să fugă de pe câmpul de luptă", adăugând că demisia acestuia din partid este "un act de dezertare" față de cei care l-au votat.

 "Voi avea o discuție cu conducerea PNL Constanța și vom vedea exact despre ce este vorba, dar eu nu cred că trebuie să îi tragi de urechi pe cei care muncesc și care sunt în dispozitivul partidului pentru unii care pleacă de pe câmpul de luptă. Nu mă așteptam ca un om cu pregătire militară, care e contraamiral, să fugă de pe câmpul de luptă acum când începe cea mai grea bătălie cu PSD și cu ciracii lor. Nu cunosc niciun motiv, am avut o discuție cu domnul senator, urma să ne vedem, am auzit și eu ca și dumneavoastră de acest demers. Am înțeles că o să facă conferință de presă după ce se întoarce de la o reuniune a Adunării Parlamentare NATO la care participă din calitatea de președinte al delegației românești susținut în această poziție de PNL, adică mi se pare foarte ciudată această chestiune", a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează plecările din PNL Constanța a unor membri, ultimul dintre aceștia fiind senatorul Vergil Chițac.

Orban a menționat că nu știe dacă senatorul Chițac va pleca la ALDE sau în alt partid.

"Nu știu. El are în spate încrederea care i-a fost acordată de cetățeni atât la alegerile pentru primăria Constanței, când a fost candidatul PNL, și mai avea puțin și ieșea primar, de asemenea, acum, ca senator, a fost învestit cu votul cetățenilor români din Constanța care i-au acordat încrederea să ducă la bun sfârșit un mandat de senator și să îi reprezinte în Parlamentul României. Este un act de dezertare față de acești oameni care au avut încredere în el și care l-au votat ca și senator al PNL", a încheiat Orban.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze