Orban despre sesizarea CCR pe tema completurilor de 5 judecători: Doamna Dăncilă cred că nici nu ştie ce a semnat

Orban despre sesizarea CCR pe tema completurilor de 5 judecători: Doamna Dăncilă cred că nici nu ştie ce a semnat

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi, referindu-se la sesizarea Curţii Constituţionale pe tema constituirii completurilor de cinci judecători, că premierul Viorica Dăncilă nici nu ştie ce a semnat, ea fiind "băgată în toată povestea asta" de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

"Doamna Dăncilă cred că nici nu ştie ce a semnat. Nici nu am înţeles foarte bine între cine e conflictul, între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament şi sesizează doamna Dăncilă, s-a trezit... Sigur, are dreptul, la limită, dar de ce nu au sesizat preşedinţii celor două Camere care au băgat-o pe doamna Dăncilă în toată povestea asta ca să o maculeze şi pe ea, să nu fie din nou Dragnea şi cu Tăriceanu păcătoşii de serviciu aşa cum au fost până acum. Oricum, ei au luat decizia asta şi doamna Dăncilă acolo este numai pe post de fraier, care a semnat această sesizare privind conflictul între autorităţile statului, că dacă o întrebaţi foarte clar cred că nici nu ştie ce a semnat. Mi se pare iar un apel la un arbitraj al Curţii Constituţionale într-o chestiune care este de domeniul evidenţei. În cazul în care se adoptă un act normativ, actul normativ produce efecte după intrarea lui în vigoare, implicit şi în ceea ce priveşte constituirea completelor", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că această sesizare a fost făcută în favoarea lui Liviu Dragnea.

"Mi se pare, cum să spun, totul pentru Dragnea. Ţara asta, de fapt majoritatea guvernamentală, Guvernul şi toate instituţiile controlate de PSD se învârt în jurul acestui infractor şi dorinţei lui disperate de a scăpa de consecinţele faptelor pe care le-a săvârşit. Nu putem accepta la nesfârşit ca România să fie blocată şi aruncată înapoi din cauza acestui individ, care efectiv îşi bate joc de România", a declarat Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, marţi, pentru AGERPRES, că premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională pe tema constituirii completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral