Orban: Dosarul Roşia Montană - unul serios; cred că avem toate şansele să avem o decizie favorabilă

Orban: Dosarul Roşia Montană - unul serios; cred că avem toate şansele să avem o decizie favorabilă

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că dosarul privind înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO este unul ''serios'', punctând că avem toate şansele să existe o decizie favorabilă în acest sens.

"Din câte ştiu eu, în luna iunie este o sesiune (n.r. - a UNESCO). Să vedem dacă va figura pe ordinea de zi. Dosarul, după părerea mea, este un dosar serios şi cred că avem toate şansele să avem parte de o decizie favorabilă. După ştiinţa mea, minele romane care sunt prezente în situl de la Roşia Montană sunt unice în lume", a spus Orban la Parlament, înainte de a participa la Adunarea de alegeri a Comitetului de Coordonare al PNL Sector 1.

El a arătat că vineri ministrul Culturii a transmis solicitarea de reluare a procedurii de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

Premierul a susţinut că înscrierea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO nu afectează "situaţia juridică" a sitului.

"Ce se va întâmpla la ICSID depinde de ceea ce s-a întâmplat în raporturile dintre companie (n.r. - Gabriel Resources) şi statul român, Guvern, ministere, până la momentul la care compania a dat în judecată statul român", a afirmat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”