Orban: Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcţiile; este momentul ca România să se elibereze de acest vechil

Orban: Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcţiile; este momentul ca România să se elibereze de acest vechil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcţiile publice şi politice ca urmare a condamnării sale.

"Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcţiile. Nu se mai poate să continue să gireze funcţii publice şi politice punând în pericol democraţia din România şi imaginea României în lume. Este momentul ca România să se elibereze de acest vechil, care încearcă să transforme ţara într-o gubernie condusă în mod abuziv şi care încearcă să captureze statul român cu un singur scop, şi anume acela de a-şi rezolva problemele personale", a declarat Orban pentru AGERPRES.

El le-a transmis parlamentarilor majorităţii să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de liberali în cazul în care Liviu Dragnea nu va demisiona din funcţii.

"În cazul în care Dragnea nu-şi dă demisia, îi invit pe toţi parlamentarii majorităţii care au fost alături de Dragnea până astăzi să se delimiteze de acest rău absolut pentru România şi să se alăture moţiunii de cenzură iniţiată de noi", a spus Orban.

Joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria