Orban, după aprobarea listei miniştrilor: Nu e niciun dezavantaj dacă PNL nu deţine un minister sau altul

Orban, după aprobarea listei miniştrilor: Nu e niciun dezavantaj dacă PNL nu deţine un minister sau altul

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, în noaptea de marţi spre miercuri, după şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului în care a fost validată lista miniştrilor liberali propuşi în Guvernul Cîţu, că unii membri poate au fost supăraţi că PNL nu mai deţine anumite ministere, dar mandatul său a fost respectat sută la sută şi nu există niciun dezavantaj dacă partidul nu deţine un minister sau altul.

Întrebat, după şedinţa BPN, în legătură cu reproşurile care i-au fost aduse de colegii de partid în privinţa negocierilor cu partenerii de coaliţie, Ludovic Orban a spus că PNL nu este singur la guvernare.

"Le-am răspuns că PNL nu este singur la guvernare, PNL se află într-o coaliţie şi că în negocierile care au fost purtate mandatul dat de Biroul Politic Naţional a fost respectat sută la sută. Mandatul meu a fost acela de a negocia formarea unei coaliţii şi, de asemenea, de a conduce la formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern condus de Florin Cîţu şi, de asemenea, cu o reprezentare care ţinea cont de votul cetăţenilor, adică o reprezentare în toate funcţiile de demnitate publică pentru Partidul Naţional Liberal, corespunzătoare votului dat de cetăţeni şi anume o pondere de 55%", a afirmat Orban.

El a subliniat că orice ministru trebuie să pună în practică programul de guvernare şi nu există niciun dezavantaj că PNL nu deţine un minister sau altul.

"Sigur că s-a discutat de ministere. Normal că poate unii au fost supăraţi că nu mai deţinem noi anumite ministere. Pe de altă parte, vreau să spun un lucru foarte limpede, pe care trebuie să îl înţeleagă toţi românii: din punctul meu de vedere, orice ministru girează un portofoliu, indiferent că este din partea PNL, din partea USR PLUS sau din partea UDMR, pune în practică programul de guvernare al coaliţiei. Nu există niciun dezavantaj dacă PNL nu deţine un minister sau altul. Sigur că probabil au considerat că având anumite ministere poate am fi avut o altă poziţionare sau mai multă putere sau alte lucruri", a adăugat liderul liberal.

Ludovic Orban a precizat că pentru el cel mai important lucru a fost acela de a reuşi construcţia coaliţiei.

"Pentru mine cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere a fost acela de a reuşi construcţia acestei coaliţii, o construcţie care nu a fost simplă, a presupus negocieri de două săptămâni, negocieri dificile, de armonizare a unor programe de guvernare care aveau foarte multe puncte diferite, de câştigare a încrederii reciproce, de construcţie a unui spirit de echipă între cele trei formaţiuni. Şi eu cred că în mare parte aceste lucruri le-am realizat, iar pentru mine este important că reuşim să dăm României un guvern de care este nevoie ca de aer", a adăugat Orban.

Liderul liberalilor a menţionat că în BPN al PNL nu a fost un vot în unanimitate pentru lista miniştrilor.

"Acum suntem vinovaţi că nu este unanimitate în PNL? E adevărat - când avem unanimitate, consens, sunt momente când avem opinii contrare, fiecare are dreptul să îşi exprime opinia, suntem în 22 decembrie, aniversăm 31 de ani de la Revoluţie, suntem într-o democraţie şi este dreptul fiecărui membru al PNL de a exprima opinii în interiorul partidului, evident nu în afara partidului. (...) Realitatea este următoarea: suntem un partid democratic, suntem un partid în care fiecare membru, lider are dreptul să se exprime, să voteze cum consideră de cuviinţă, respect votul celor care au votat împotrivă sau s-au abţinut, 7 la număr, dar, pe de altă parte, ţin cont de votul celor 63 de colegi din Biroul Politic Naţional care au votat pentru candidaţii de miniştri propuşi", a declarat preşedintele PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu