Orban, după decizia CCR: Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic/Ca un fir roșu, de câțiva ani, CCR afectează atribuțiile președintelui

Orban, după decizia CCR: Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic/Ca un fir roșu, de câțiva ani, CCR afectează atribuțiile președintelui.

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri Curtea Constituțională după decizia prin care a admis sesizarea PSD, acuzând-o de partizanat. Chiar dacă nu e clar dacă președintele Iohannis îl va desemna, Orban a spus că va încerca să formeze o nouă majoritate parlamentară.

Curtea Constituțională a admis luni sesizarea depusă de șefii Parlamentului în ce privește nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier. Curtea nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament.

 • Nu există nici o prevedre constituțională care să îl împiedice pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu.
 • CCR a tratat de pe poziții partizane sesizările, dând satisfacție PSD, fie grupurilor parlamentare, fie președinților celor două Camere. Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic.
 • Nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie
 • În cuprinsul comunicării făcute de CCR, Curtea se contrazice, invocă o decizie a CCR privitoare la un proiect de revizuire a COnstituției din 2014, uitând că în 2018 a statuat că acele pronunțări privitoare la inițiative de revizuire neadoptate nu pot face parte din jurisprudența.
 • Ca un fir roșu, de câțiva ani, prin deciziile pe care le ia CCR afectează atribuțiile președintelui
 • Dacă citiți Constituția, veți vedea că președintele nu e constrâns să desemneze un premier decât dacă un partid obține 50% plus 1 la alegeri. Invocarea oricărei alte decizii face abstracții de alte prevederi.
 • Eu cred că în toate deciziile CCR cel mai important lucru e litera și spiritul Constituției. Trebuie să așteptăm motivarea. Procedura (din parlament – n.red.) trebuia să se deruleze. Azi au chiulit toți parlamentarii PSD, a fost un boicot al PSD și nu-mi pare întâmplător acest boicot.
 • Voința românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR pentru că aveastă voință se va exprima prin vot mai devreme sau mai târziu – fie la anticipate sau la termen. Sunt convins că oamenii care s-au săturat de PSD își vor exprima această voință.
 • Mergeți la Cotroceni azi? Cu siguranță comunic cu președintele României
 • Avem un blocaj, ce se întâmplă de-aici înainte? Voi încerc să formez majoritate parlamentară
 • Veți aștepta motivarea CCR? Noi ne ocupăm de toate problemele României, România e pe mâini bune
 • Cum împăcați obiectivul PNL pentru anticipate cu decizia CCR? Vom lua cele mai bune decizii după ce vom vedea motivarea din Monitorul Oficial.
 • Parlamentarii PNL vor vota orice persoană desemnat de Iohannis? Mă abțin să vă răspund la aceast întrebare.
 • Vreți să strângeți o majoritate ca să fie reînvestit guvernul sau pentru a pica guvernul? Vom căuta să strângem o majoritate

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video