Orban: Este pentru prima oară în istorie când se declară starea de alertă; vom institui reguli şi restricţii

Orban: Este pentru prima oară în istorie când se declară starea de alertă; vom institui reguli şi restricţii

Premierul Ludovic Orban a declarat că este pentru prima dată în istoria României când se declară starea de alertă şi a anunţat că în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi luate toate deciziile în vederea instituirii de reguli şi restricţii necesare pentru a permite autorităţilor să lupte în mod eficient împotriva riscului de răspândire a noului coronavirus.

"Cred că este pentru prima oară în istorie când se declară starea de alertă în România. Ca atare, vom face faţă unei situaţii noi şi va trebui să ne comportăm responsabil odată cu instituirea stării de alertă, pentru a aplica toate măsurile necesare pe perioada stării de alertă, astfel încât să ne atingem obiectivul de limitare a răspândirii virusului şi de asigurare a unei treceri spre normalitatea pe care o aşteptăm. Odată cu instituirea stării de alertă, va trebui să luăm, în seara asta, toate deciziile pentru a institui reguli, pentru a institui restricţiile necesare şi pentru a permite autorităţilor să lupte în mod eficient împotriva riscului de răspândire a virusului", a spus Orban, la începutul şedinţei CNSU.

Premierul le-a mulţumit românilor pentru modul în care au reacţionat pe perioada stării de urgenţă.

"Se vede că, în ultima săptămână, a existat o tendinţă de reducere a numărului de persoane infectate. De asemenea, a existat o tendinţă constantă de reducere a numărului de cazuri active şi au existat mai multe zile în care numărul persoanelor care s-au vindecat a fost mai mare decât numărul persoanelor care au fost declarate pozitive. Am ajuns la acest rezultat printr-un efort enorm, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea cetăţenilor români. Vreau să le mulţumesc cetăţenilor români pentru modul exemplar în care au reacţionat, pentru responsabilitatea de care au dat dovadă pe perioada celor 60 de zile cât a funcţionat starea de urgenţă şi pentru respectul pe care l-au arătat faţă de semenii lor, prin aplicarea măsurilor şi regulilor pe care le-am instituit în starea de urgenţă", a afirmat şeful Executivului.

Pe de altă parte, premierul a explicat că menţinerea trendului pozitiv şi în perioada stării de alertă depinde de modul în care oamenii vor respecta regulile.

"Condiţia indispensabilă a menţinerii acestui trend pozitiv şi pe perioada stării de alertă rezidă în menţinerea acestei atitudini corecte, acestei atitudini responsabile din partea concetăţenilor noştri. Noi, autorităţile, avem obligaţia de a pune în practică toate măsurile în mod eficient, de a luat toate măsurile pentru a permite reducerea la maximum a riscului de răspândire a virusului, dar rezultatul în perioada care va urma depinde în cel mai mare grad de măsura în care românii îşi vor menţine atitudinea corectă pe care au avut-o în toată această perioadă", a mai spus Orban. AGERPRES/(A-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Foarte interesante amănunte!