Orban: Eu cred că guvernul în mod deliberat a provocat inflaţia

Orban: Eu cred că guvernul în mod deliberat a provocat inflaţia

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara că inflaţia în România este "scăpată de sub control" şi că în opinia sa ar fi fost "provocată" chiar de guvern, pentru a putea mări salariile.

"Suntem ţara cu cea mai mare inflaţie. (...) Inflaţia erodează pe de o parte puterea de cumpărare a populaţiei, pe de altă parte inflaţia creează o instabilitate din punct de vedere economic (...). Inflaţie cam scăpată de sub control, pentru că e clar, eu vă spun sincer, eu cred că acest guvern în mod deliberat a provocat inflaţia. (...) Ca să spună că nominal, uite, domne, noi ne-am ţinut de cuvânt, am mărit ce am promis, salariile, nominal, dar în realitate nu au reuşit să mărească puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor", a spus Orban la Realitatea Tv.

Liderul PNL a afirmat că din execuţia bugetară pe primele patru luni ale anului reiese că au crescut cheltuielile de personal, iar aparatul bugetar este supradimensionat.

"Uitaţi-vă în structura bugetului, ce cheltuieli au crescut în execuţia bugetului pe primele patru luni: 26% au crescut cheltuielile de personal. Şi aşa cheltuielile de personal erau mari, şi aşa avem un aparat supradimensionat, de la structura guvernamentală, care funcţionează cu 28 de miniştri, 265 de agenţii, oficii, autorităţi, vreo aproape 200 de secretari de stat numai la nivelul ministerelor, peste 40 de servicii deconcentrate în teritoriu, ca să nu mai vorbim că şi la nivelul local, în special al administraţiei judeţene, este un surplus de aparat administrativ. Iar din păcate, ce s-a întâmplat în ultimi doi ani şi jumătate a fost un proces, practic, de distrugere a instituţiilor publice. Pentru că au fost băgaţi pe uşa din dos o mulţime de oameni, fără pregătirea necesară, numai cu carnet de partid, numai pe criterii de relaţii, cumetrii sau nepotisme, tot felul de mangafale şi tot felul de personaje care nu au ce să caute într-o instituţie publică. Au fost băgaţi pe uşa din dos sau, mai mult, au fost puşi să conducă instituţiile publice", a susţinut Ludovic Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”