Orban: Florin Oancea a câștigat primăria Devei; victorie imensă pentru PNL

Orban: Florin Oancea a câștigat primăria Devei; victorie imensă pentru PNL

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Deva, Florin Oancea, a câștigat alegerile parțiale desfășurate duminică, potrivit numărătorii paralele efectuate de liberali.

La Deva sunt 46 de secții de votare, iar după numărarea voturilor din 32 de secții, candidatul PNL a obținut 6.999 de voturi (30,27%), locul al doilea fiind ocupat de candidatul PSD, Petru Mărginean, cu 3.864 voturi (17,54%). Pe locul al treilea s-a clasat candidatul independent Marius Blendea, susținut de Pro România.

Candidatul PNL a declarat, la puțin timp după anunțarea primelor rezultate parțiale, că va pune în practică toate proiectele pe care le-a propus în campania electorală, având avantajul unei majorități în Consiliul Local pe care o formează PNL și PSRO.

Totodată, Oancea a afirmat că va face echipă cu actualul viceprimar al municipiului Deva, Răzvan Mareș (PSRO), care l-a și susținut în campanie.

"În această seară încununăm o muncă în echipă, de patru luni și jumătate, o muncă în care, de dimineața până seara, am încercat să le demonstrăm devenilor că sunt cea mai bună opțiune pentru Deva, în perioada următoare. Am spus că voi fi primarul tuturor devenilor și mă voi ține de cuvânt. Am o echipă unită, avem o majoritate în Consiliul Local. În am pe viceprimarul Devei, Răzvan Mareș și avem 11 consilieri locali, din totalul celor 21. Cu această majoritate vom putea pune în practică toate proiectele pe care ni le-am propus pentru deveni", a declarat Oancea.

Florin Oancea a mai spus că în campania electorală a avut sprijinul unor primari liberali importanți din orașe mari, cum sunt Oradea sau Alba Iulia, și că se va folosi de experiența și exemplele de bună practică ale acestora.

"Nu peste mult timp, copiii noștri, plecați la muncă în străinătate, vor avea unde să se întoarcă pentru că vor avea locuri de muncă bine plătite. Tinerii părinți vor avea încă o creșă pentru copii, pentru că astăzi există doar una singură. Vom reabilita școli, vom face administrație, și acest lucru îl voi face într-o echipă, iar dumneavoastră faceți parte din echipa mea. Vreau să-i am parteneri pe toți devenii", a completat Florin Oancea.

Prezența la vot în municipiul Deva a fost de 37,16%, numărul total al votanților fiind de 22.035 persoane, conform site-ului www.roaep.ro.

Nouă candidați, dintre care trei sunt independenți, s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Deva.

ORA 22.59 Orban: Florin Oancea a câștigat primăria Devei; victorie imensă pentru PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, duminică seara, că Florin Oancea, candidatul partidului pentru Primăria Devei, a câștigat alegerile locale din acest oraș.

"Este sigur. Liberalul Florin Oancea a câștigat primăria Devei. Victorie imensă a PNL și un mare câștig pentru deveni", a scris Orban pe Facebook .

Candidații înscriși în cursă au fost: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR), Ioan Brândușe (PSR), Velu Adrian Călușer (independent), Marius Vasile Blendea (independent) și Eduard Cristoi (independent).

Postul de primar al municipiului Deva a rămas vacant după ce fostul edil-șef Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv, pe 24 aprilie, la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

2 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 VIDEO Andreea Tonciu, umilită pe stradă de o tânără fără complexe

5 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?