Orban i-a solicitat ministrului Dezvoltării un raport al situaţiilor de lucrări pe PNDL care nu corespund cu realizarea efectivă

Orban i-a solicitat ministrului Dezvoltării un raport al situaţiilor de lucrări pe PNDL care nu corespund cu realizarea efectivă

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, să pregătească până săptămâna viitoare un raport privind situaţiile de lucrări pe PNDL de la nivelul UAT-urilor care nu corespund cu realizarea efectivă a proiectelor.

"Solicitarea mea e să pregătiţi până săptămâna viitoare un raport în care să fie evidenţiate toate situaţiile de lucrări care nu corespund cu realizarea efectivă a lucrărilor. Nu plătim nimic din ceea ce nu corespunde realităţii din teren", a declarat Ludovic Orban, marţi, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Dezvoltării a explicat cum se desfăşoară "inspecţiile pe teren pentru verificarea conformităţii, corespondenţei, între situaţiile de lucrări şi realitatea din teren".

"Desfăşurăm două operaţiuni de control în teritoriu. Prima operaţiune este desfăşurată de Corpul de control împreună cu o echipă de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii ), avem 6 echipe, o echipă în câte un judeţ, am avut în prima săptămână 6 judeţe vizate, acum suntem în alte 6 judeţe. (...) Vă pot spune că avem surprize neplăcute. (...) Al doilea set de măsuri a constat în folosirea ISC-ul în baza acordului dintre minister şi ISC şi am purces la un control total pentru fiecare lucrare (...). Cred că până la sfârşitul săptămânii putem acoperi în totalitate anexele prezentate ministerului", a arătat Ion Ştefan.

El a adăugat că a transmis, de asemenea, unităţilor administrativ-teritoriale "o notă'' prin care le-a dat posibilitatea primarilor să-şi retragă ''de bună voie şi nesiliţi de nimeni'' acele anexe înaintate ministerului. "Şi aici avem rezultate pozitive, dacă vreţi să le numim aşa", a adăugat ministrul.

Premierul a intervenit, arătând că primarii trebuie să înţeleagă că ''nu mai funcţionează lucrurile aşa cum au funcţionat cu Guvernul PSD''. "Deci domnii primari trebuie să înţeleagă că nu mai funcţionează lucrurile aşa cum au funcţionat cu Guvernul PSD în care să servească spre decontare lucrări neefectuate, beneficiind de subiectivismul relaţiei politice", a spus Orban.

"Aici chiar solicit exigenţă maximă şi să-i facem să înţeleagă că lucrările se plătesc cu singura condiţie - să fi fost efectuate şi mai ales dacă sunt realizate la calitatea care este prevăzută în contract", a adăugat Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…