Orban, la DIICOT în dosarul plângerii la adresa lui Dragnea și Dăncilă

Orban, la DIICOT în dosarul plângerii la adresa lui Dragnea și Dăncilă

Ludovic Orban s-a prezentat marți dimineață la DIICOT ca să dea declarații în dosarul în care a depus o plângere penală la adresa Vioricăi Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea. La finalul lunii trecute, procurorii antimafia au început urmărirea penală in rem.

Liderul PNL a venit la DIICOT pentru a da declarații în dosarul în care procurorii au început, în urmă cu câteva zile, ancheta in rem în cazul plângerii penale împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Începerea anchetei de către procurorii DIICOT înseamnă că plângerea depusă de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, întrunește condițiile prevăzute în legislația penală privind depunerea unui denunț, deci pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

Pe 17 mai, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /