Orban: Mă gândesc să creăm un sistem de telverde pentru patronii de terase şi organizatorii de concerte

Orban: Mă gândesc să creăm un sistem de telverde pentru patronii de terase şi organizatorii de concerte

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că se gândeşte să creeze un sistem de telverde cu ajutorul căruia să primească răspunsuri la întrebările lor patronii de terase şi organizatorii de concerte.

"Toate lucrurile astea legate de reguli (care trebuie aplicate de către patronii teraselor şi de organizatorii de evenimente în aer liber - n.r.) trebuie să le clarificăm. Dacă sunt neclarităţi vom veni cu noi instrucţiuni şi informaţii. Chiar mă gândesc să creăm un sistem de telverde în care să le dăm răspunsuri dacă au întrebări, sau să specializăm la acest telverde o secţie pe răspunsuri la întrebări ale patronilor de terase sau ale organizatorilor de concerte", a spus Orban la Digi 24.

El a adăugat că are emoţii legate de respectarea regulilor care trebuie puse în practică odată cu deschiderea teraselor.

"Acum, în schimb, vă spun că am emoţii. (...) Vă spun de ce am emoţii. Vă dau câteva exemple. De ce am introdus obligativitatea măsurării temperaturii? Mai mult ca să-i ajutăm pe oameni. Pentru că un om nu e întotdeauna foarte preocupat - nu-şi măsoară temperatura, nu e foarte atent la simptome. Dacă se duce într-un spaţiu - când se duce la serviciu, sau când se duce la supermarket şi i se măsoară temperatura... (...) O altă chestiune. De ce trebuie să înregistreze patronii teraselor datele celui care face rezervarea. Păi lucrul ăsta se întâmpla şi înainte. (...) Vă spun care a fost raţiunea acestei măsuri. Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie, pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare. Emoţiile sunt legate de respectarea regulilor, punerea în practică a acestor chestiuni", a afirmat Orban.

Premierul a menţionat că persoanele care vin la terase trebuie să poată fi identificate după număr de telefon sau adresă, nume şi prenume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...