Orban: Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate de conducerea PNL, care se comportă ca o armată de ocupaţie

Orban: Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate de conducerea PNL, care se comportă ca o armată de ocupaţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a susţinut, marţi, că actuala conducere a PNL are un comportament de "armată de ocupaţie", adăugând că se simte din ce în ce mai străin de deciziile luate de aceasta.

Întrebat la Parlament dacă intenţionează să demisioneze din PNL şi să-şi formeze un nou partid, Orban a spus: "Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile împotriva interesului României care sunt luate de o conducere care se comportă ca o armată de ocupaţie şi care e ruptă de realitate şi care nu mai ţine cont de interesul fundamental al României".

El a afirmat că Dacian Cioloş nu are "nicio şansă" să formeze o majoritate, chiar dacă parlamentarii care îl susţin pe el ar vota învestirea .

"Dacian Cioloş nu are nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară. O majoritate parlamentară este formată din 234 de deputaţi şi senatori. Nu există această şansă. (...) PNL este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari şi este partidul care trebuie să desemneze prim-ministrul în cadrul coaliţiei şi de altfel acordul coaliţiei consfinţeşte practic acest drept. Nu eu sunt vinovat că PNL a renunţat la acest drept şi mai ales că cei care au condus astăzi Biroul Executiv se comportă ca şi cum ar fi străini de ţara asta. Când voi lua decizii, le voi anunţa public. Chiar dacă şi parlamentarii care mă susţin pe mine ar vota investirea Guvernului Cioloş tot nu există nicio şansă. (...) Aripa Cîţu este în opoziţie faţă de interesul României", a declarat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…