Orban: Nu a existat niciodată o dispoziţie în sensul de a se da amenzi la kilogram

Orban: Nu a existat niciodată o dispoziţie în sensul de a se da amenzi la kilogram

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că nu a existat niciodată o dispoziţie dată poliţiştilor cu privire la "amenzi la kilogram", adăugând că a accentuat foarte mult necesitatea funcţiei de prevenţie.

"De la debutul epidemiei (...) am avut un dialog extrem de serios cu cei care conduc Ministerul Afacerilor Interne, cu cei care conduc Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, iar cuvântul de ordine către poliţişti a fost: măsură, politeţe, o abordare cât se poate de serioasă a necesităţii implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a se face, cum să spun, plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne să corecteze astfel de situaţii, iar atunci când se dă o amendă sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase. De asemenea, am accentuat foarte mult necesitatea funcţiei de prevenţie şi am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment şi numai în cazuri de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună-ştiinţă a reglementărilor să se dea amenzi, mai ales amenzi care depăşesc amenda minimă", a spus Orban la TVR.

Premierul a respins "campania" care se face acum potrivit căreia "Poliţia comite abuzuri".

"Poliţia trebuie să asigure, şi nu numai Poliţia, Jandarmeria, forţele din Ministerul Apărării Naţionale, care sunt alături de forţele Ministerului Afacerilor Interne, trebuie să ia toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor. Pentru că aceste reguli sunt pentru protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor. Nu se poate să se implementeze astfel de măsuri şi să se treacă cu vederea încălcări ale reglementărilor, ale regulilor care au fost stabilite", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...