Orban: Nu am primit un răspuns din partea ANAF privind cheltuielile din campania din 2016

Orban: Nu am primit un răspuns din partea ANAF privind cheltuielile din campania din 2016

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat joi că PNL şi AEP nu au primit un răspuns, până în prezent, din partea ANAF cu privire la cheltuielile din campania electorală din 2016 şi şi-a exprimat speranţa că instituţiile statului acţionează în conformitate cu legea şi nu cu "ordinele" primite de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am văzut ştiri în media că (...) Direcţia Generală Antifraudă a descins la sediul PNL. M-am dus, m-am plimbat prin sediul PNL şi nu am găsit Direcţia Generală Antifraudă. Legat de cheltuielile din campania electorală pe 2016, AEP, în urma controlului efectuat, a adresat către ANAF, în aprilie sau mai 2017, documentaţia pentru verificare, până azi nu avem niciun fel de răspuns nici noi ca PNL, nici AEP din partea ANAF. Sper că instituţiile statului acţionează în conformitate cu legea şi nu cu ordinele primite de la Liviu Dragnea", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că a sesizat ANAF pentru toate cazurile în care "realitatea şi legalitatea operaţiunilor economico-financiare" a cheltuielilor efectuate de PNL pentru alegerile parlamentare din 2016 "nu a putut fi verificată". Precizarea se regăseşte într-un răspuns oficial transmis Camerei Deputaţilor, ca urmare a interpelării deputatului Liviu Dragnea, preşedintele forului legislativ, cu privire la sancţiunile aplicate la eventuale nereguli comise de PNL.

Răspunsul adresat lui Liviu Dragnea de către AEP - document transmis Camerei Deputaţilor în data de 16 iulie urmare a unei interpelări adresate de acesta preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe 10 iulie 2018 - conţine concluziile unui raport de control al Autorităţii, încheiat la data de 27 martie 2017, cu privire la totalitatea veniturilor şi cheltuielilor realizate de Partidul Naţional Liberal cu ocazia desfăşurării alegerilor parlamentare din anul 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro