Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern

Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat joi că PNL nu va purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern și nu va vota un Executiv din care social-democrații vor face parte.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului Guvern cu PSD. Excludem orice fel de discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de Guvern care va conține PSD în ea", a spus Orban, după ședința Biroului Politic Executiv al PNL.

Liderul liberal a adăugat că va consulta organizațiile județene pentru a decide cu ce partide PNL ar putea discuta pentru crearea unei majorități parlamentare.

"Consultăm organizațiile județene cu referire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară. Consultăm organizațiile privitor la situația de a formula sau de a nu formula o propunere de premier, consultarea făcându-se în mod evident condiționată de capacitatea de a putea gestiona prin negocieri realizarea unei majorități parlamentare. PNL este pregătit, în orice moment, să își asume răspunderea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe ușa din față, fără compromisuri, având în spate o majoritate parlamentară solidă și stabilă, iar din discuțiile pe care le-am purtat și care vor fi dezbătute și în organizații formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor, deoarece actuala configurație parlamentară este extrem de defavorabilă construcției unei majorități parlamentare", a arătat președintele PNL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale