Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat joi că PNL nu va purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern și nu va vota un Executiv din care social-democrații vor face parte.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului Guvern cu PSD. Excludem orice fel de discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de Guvern care va conține PSD în ea", a spus Orban, după ședința Biroului Politic Executiv al PNL.

Liderul liberal a adăugat că va consulta organizațiile județene pentru a decide cu ce partide PNL ar putea discuta pentru crearea unei majorități parlamentare.

"Consultăm organizațiile județene cu referire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară. Consultăm organizațiile privitor la situația de a formula sau de a nu formula o propunere de premier, consultarea făcându-se în mod evident condiționată de capacitatea de a putea gestiona prin negocieri realizarea unei majorități parlamentare. PNL este pregătit, în orice moment, să își asume răspunderea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe ușa din față, fără compromisuri, având în spate o majoritate parlamentară solidă și stabilă, iar din discuțiile pe care le-am purtat și care vor fi dezbătute și în organizații formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor, deoarece actuala configurație parlamentară este extrem de defavorabilă construcției unei majorități parlamentare", a arătat președintele PNL.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade