Orban: Pentru mine democraţia este fundamentală; declaraţiile lui Cîţu - o glumă

Orban: Pentru mine democraţia este fundamentală; declaraţiile lui Cîţu - o glumă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, cu privire la afirmaţia premierului Florin Cîţu referitoare la faptul că în PNL s-a ajuns la dictatură, că aceasta este o ''glumă'' şi a subliniat că pentru el democraţia este fundamentală.

"E o glumă. Pentru mine democraţia este fundamentală, şi în societate, şi în partid. Cred că în puţine perioade PNL a fost mai democratic decât în perioada în care am condus eu partidul. Dovada cea mai bună este că se pot exprima în felul acesta şi că nimeni nu păţeşte nimic. Deşi am fost sac de box pentru mulţi dintre colegii mei am mers mai departe şi am condus partidul mai departe", a spus Orban, la sediul PNL.

Premierul Florin Cîţu, candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, a afirmat, luni, că în PNL s-a ajuns "să îţi fie teamă să ai o opţiune", iar aceasta este "dictatură" .

El a făcut aceste declaraţii la Conferinţa de alegeri de la Organizaţia PNL Sector 2, unde a susţinut-o pentru funcţia de preşedinte al filialei pe Monica Anisie .

"Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal - să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură", i s-a adresat Cîţu fostului ministru al Educaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…