Orban: PNL e pregătit să recurgă la forme de protest; ne batem să împiedicăm adoptarea prevederilor ce afectează independența Justiției

Orban: PNL e pregătit să recurgă la forme de protest; ne batem să împiedicăm adoptarea prevederilor ce afectează independența Justiției

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii sunt pregătiți în orice moment să recurgă la forme de protest pentru a împiedica adoptarea unor prevederi care să afecteze independența Justiției și a cerut coaliției să nu susțină proiectul de modificare a Legilor Justiției.

 "PNL este solidar cu manifestațiile de stradă ale societății civile pentru independența Justiției, pentru continuarea luptei anticorupție, pentru integritatea în funcția publică. PNL se bate, la nivelul Parlamentului, pentru a împiedica adoptarea oricărei prevederi legale care să afecteze independența Justiției, care să pună stavilă activității Justiției în lupta anticorupție și care să afecteze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Precizez că noi, ca partid, suntem pregătiți în orice moment să recurgem și noi la forme de protest, care să cuprindă manifestații publice, marșuri, mitinguri sau alte tipuri de acțiuni de stradă", a afirmat Orban după ședința Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

El a precizat că nu există niciun fel de tentativă de a politiza mișcările din stradă și a solicitat coaliției să nu susțină proiectul de modificare a Legilor Justiției.

"Ați văzut foarte clar că nu am avut niciun fel de tentativă de a politiza aceste mișcări. Am îndemnat simpatizanții partidului, membrii partidului să susțină, să participe la aceste forme de protest, fiindcă poziția PNL este similară cu poziția exprimată de cetățenii români care au participat la aceste forme de manifestație. De asemenea, considerăm că manifestațiile publice, marșurile, mitingurile, demonstrațiile sunt necesare pentru că numai la nivel parlamentar, ținând cont de aritmetica parlamentară, este foarte dificil să putem împiedica adoptarea propunerilor nocive ale partidului de guvernământ nu numai în domeniul Justiției, ci și în ceea ce privește haosul economic care există. Cer partidului de guvernământ să nu susțină proiectul de modificare a Legilor Justiției, care este de fapt creația tripletei toxice pentru Justiție — Iordache, Șerban Nicolae — Nicolicea — care exprimă un punct de vedere conservator, un punct de vedere care ne-ar întoarce 20 de ani în timp. Faptul că noi vom organiza astfel de manifestații nu afectează în niciun fel exprimarea publică a voinței oricărui cetățean român", a mai afirmat Orban.

Liderul PNL a indicat că liberalii vor solicita "cu siguranță" autorizație pentru mitinguri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...