Orban: Prezenţa la vot va fi de aproximativ 50%; şi de data aceasta, MAE va deschide foarte puţine secţii în Diaspora

Orban: Prezenţa la vot va fi de aproximativ 50%; şi de data aceasta, MAE va deschide foarte puţine secţii în Diaspora

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, estimează că prezenţa la vot la alegerile europarlamentare va fi de aproximativ 50% şi spune că Ministerul de Externe va deschide, şi de această dată, foarte puţine secţii de votare în Diaspora.

''Pe cercetările noastre sociologice, prezenţa la vot va fi în jur de 40 - 42% - raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi ştim foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 şi în realitate, în ţară, sunt vreo 14.500.000. Deci prezenţa la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. (...) Mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că, şi de data aceasta, după cum vedem că se mişcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puţine secţii de votare în Diaspora'', a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Feteşti.

El a spus că situaţia privind secţiile de votare din străinătate îl îngrijorează.

''Cu siguranţă că mă îngrijorează pentru că românii, oriunde s-ar afla, fac parte din naţiunea română, au aceleaşi drepturi ca şi românii de acasă şi nu li se poate interzice dreptul de vot, pentru că noi ştim foarte bine că mulţi dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viaţă, într-o ţară care este condusă de PSD de atâta timp. Or marea lor majoritate au, practic, opţiuni politice preponderent spre Partidul Naţional Liberal sau alte formaţiuni din opoziţie; a le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral'', a arătat Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România