Orban: Primarii să se organizeze pentru ca producătorii români să îşi desfacă marfa în continuare

Orban: Primarii să se organizeze pentru ca producătorii români să îşi desfacă marfa în continuare

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că s-a întâlnit cu peste o sută de primari de municipii şi oraşe pentru a soluţiona problema spaţiilor deschise în care producătorii români să îşi vândă marfa în continuare.

"Am avut o întâlnire cu peste 100 de primari de municipii şi de oraşe. Pentru orice situaţie trebuie găsite soluţii Sunt pieţe închise care nu pot fi deschise, sunt pieţe închise care au pereţi retractabili care pot fi deschise, sunt multe pieţe deschise şi în mod tradiţional la noi pieţele erau deschise. De 10-12 ani s-au închis pieţele, deşi unele pieţe au fost gândite raţional cu pereţi retractabili astfel încât în perioadele calde să existe circulaţia aerului. Am discutat cu primarii să găsească soluţii. Fie să deschidă pieţele cu pereţi retractabili, fie să organizeze spaţii de desfacere a mărfurilor pentru producătorii autohtoni în spaţiile din apropierea pieţelor închise, fie să organizeze pieţe volante. (...) S-a făcut o întreagă campanie de către PSD că noi nu protejăm producătorii autohtoni. În toate discuţiile cu primarii le-am spus foarte clar că trebuie să se organizeze astfel încât toţi producătorii români care desfac marfa în pieţe să poată să o desfacă în continuare", a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Potrivit premierului, măsurile au fost luate ţinând cont de evaluările specialiştilor referitoare la creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Orban a subliniat că pieţele nu se închid, ci doar se suspendă activitatea în pieţele închise pentru o perioadă de 30 de zile.

"Producătorii trebuie sprijiniţi în accesul către piaţă. În supermarketuri se vând produse româneşti care în schimb respectă nişte minime standarde - sortare, ambalare, marcare, o anumită cantitate", a spus premierul, menţionând că fiecare consumator va fi în continuare liber să aleagă de unde se aprovizionează - din piaţă sau din supermarket.

Orban a explicat că adevăraţii producători nu ajung la tarabă, "marfa fiind luată pe câţiva bănuţi de samsari". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”