Orban referitor la afirmaţiile unor social-democraţi despre fraude electorale: Guvernul a fraudat alegerile?

Orban referitor la afirmaţiile unor social-democraţi despre fraude electorale: Guvernul a fraudat alegerile?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri seara, referitor la declaraţiile unor social-democraţi privind posibile fraude la alegerile din 26 mai, că scrutinul a fost organizat de guvern iar respectivele declaraţii reprezintă o retorică "paralelă cu realitatea", sunt de "cascadorii râsului".

"E de cascadorii râsului. Nu cred că există ţară democratică din lumea asta în care partidul care organizează alegerile să inventeze că a fost fraudă electorală. (...) Preşedintele AEP este numit de majoritatea parlamentară, actele normative privitoare la organizarea alegerilor au fost emise de guvernul lor, organizarea alegerilor, efectivă, a fost făcută de guvernul lor. Păi ei ce spun? Că au fraudat alegerile, că guvernul care a organizat alegerile a fraudat alegerile? E o nebunie totală. (...) Nu mă aşteptam ca Fifor să rezoneze la incitările lui Şerban Nicolae, care are o retorică paralelă cu realitatea. Şi de fapt ei ce încearcă? Încearcă să-şi găsească o scuză că au pierdut alegerile în faţa propriilor cetăţeni, au acum o retorică înainte de congres, Şerban Nicolae probabil că vrea să candideze la preşedinţia PSD şi inventează tot felul de teme în care să iasă în evidenţă. Aberaţie totală", a spus Ludovic Orban la Digi24.

El a adăugat că alegerile au fost "atât de corecte cât de bine organizate au fost de acest guvern".

"Alegerile au fost atât de corecte cât de bine organizate au fost de acest guvern, iar cu siguranţă nu au fost bine organizate în diaspora, pentru că nu li s-a permis la zeci de mii de români să-şi exercite dreptul de vot iar cei care şi-au exercitat dreptul de vot şi l-au exercitat în nişte condiţii umilitoare. (...) E tot povestea asta cu statul paralel, cu aceeaşi retorică găunoasă care n-a prins la cetăţenii români şi care de fapt e o telenovelă fără legătură cu realitatea", a adăugat Orban.

Senatorul PSD Şerban Nicolae le-a spus marţi parlamentarilor Opoziţiei că aceştia "vor da socoteală pentru fraudele" de la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Vorbiţi de alegerile din 26 mai, s-au finalizat cumva numărătorile? Sunt peste 2.000 de procese-verbale unde nu se potrivesc cheile nicidecum. (...) Veţi da socoteală pentru fraude, nu o să scăpaţi, asta este o promisiune. Cei care au votat de mai multe ori, cei care s-au făcut că nu pot să voteze vor da socoteală. În legătură cu infracţiunile de la aceste alegeri vom mai vorbi. Aş vrea să văd că facem modificările necesare în aşa fel încât să nu mai avem fraude electorale cu care să vă lăudaţi şi care să vă dea mai multe voturi decât meritaţi", a afirmat Nicolae la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...