Orban: România are un guvern legitim în ciuda boicotului ruşinos făcut de PSD şi Pro România

Orban: România are un guvern legitim în ciuda boicotului ruşinos făcut de PSD şi Pro România

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni, că România are un guvern legitim care a obţinut votul Parlamentului, în ciuda boicotului "penibil şi ruşinos" făcut de PSD şi Pro România.

"România are un guvern legitim, care a obţinut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda unui boicot penibil şi ruşinos făcut de două formaţiuni politice, fapt fără precedent în democraţia românească în ultimii 30 de ani. S-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru guvernul nostru", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, după votul de învestitură.

El le-a mulţumit partenerilor PNL - PMP, USR, UDMR, ALDE şi grupul minorităţilor - dar şi parlamentarilor care "au ascultat de propria conştiinţă şi au pus pe primul loc binele României".

Orban a criticat faptul că şedinţa de plen nu a fost condusă de preşedinţii celor două camere.

"Să le fie ruşine!", a spus el.

Orban a precizat că imediat după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc o şedinţă informală a Executivului la Palatul Victoria pentru stabilirea detaliilor acţiunii ulterioare.

"Suntem pregătiţi să începem în forţă activitatea. (...) Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister. De asemenea, vom stabili toate deciziile importante care trebuie luate să fie pregătite pentru şedinţa de Guvern şi pentru alte structuri organizatorice la nivel guvernamental care vor fi convocate în viitorul apropiat", a spus Orban.

El a arătat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Orban a susţinut că toţi miniştrii propuşi sunt oameni de calitate, cu experienţă, cu un background profesional potrivit, care ştiu să conducă o instituţie publică şi care vor face performanţă.

Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului. Din totalul 465 de parlamentari, s-au înregistrat 240 voturi "pentru". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...