Orban: S-a discutat în coaliţie să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic

Orban: S-a discutat în coaliţie să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că s-a discutat în coaliţia de guvernare ca propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului să fie o persoană neînregimentată politic.

"A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. (...) Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, evident, să aibă studii juridice solide. O să discutăm mai multe propuneri, că e normal. Când vom avea o soluţie, o vom decide şi o vom anunţa public. Vrem să fie o persoană care să nu aibă o ştampilă de partid", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce i se reproşează actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pe care coaliţia vrea să o revoce din funcţie, Orban a spus că aceasta a încălcat foarte multe articole din Constituţie.

"De exemplu, a pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Vreţi să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal? De altfel, solicitarea se va discuta în cadrul Comisiilor juridice reunite şi acolo (...) o să existe o argumentaţie suplimentară faţă de argumentaţia conţinută în solicitarea de revocare", a menţionat acesta. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /