Orban: Solicit demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea

Orban: Solicit demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicită demisia judecătorilor Curţii Constituţionale care au votat "în favoarea lui Dragnea", după ce CCR a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

"România a rămas fără Curte Constituţională. Solicit imperativ demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea. Este stupefiantă decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi vedem raţiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, raţiunea a fost aceea de a fi schimbată componenţa Curţii Constituţionale pentru a se realiza 'majoritatea lui Dragnea' ", a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Liderul PNL susţine că "prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituţională", PSD a reuşit să obţină compromiterea acestei instituţii "fundamentale în orice democraţie".

"Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituţională, după ce fantoma lui Dragnea le-a şoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituţie s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupţilor, un instrument politic de graţiere care operează în afara cadrului constituţional. Majoritatea conturată în Curtea Constituţională serveşte o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alţi Dragnea care populează PSD sau instituţiile publice infestate de acest partid", precizează sursa citată.

Preşedintele liberal aminteşte că, la referendumul din 26, românii s-au exprimat "clar şi răspicat" împotriva oricăror forme de graţiere a corupţilor.

"Astfel, de astăzi nu mai avem o Curte Constituţională a României, care să judece în funcţie de Constituţia ţării, ci avem 5 cetăţeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Aceşti indivizi se consideră deasupra voinţei poporului român, deasupra Constituţiei şi deasupra democraţiei. Solicit în mod imperativ demisia de îndată a judecătorilor Curţii Constituţionale care au fost favorabili acestei decizii şi, ulterior, revizuirea hotărârii de astăzi. Vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea la dispoziţie în momentul în care Partidul Naţional Liberal va prelua puterea pentru a readuce Curtea Constituţională în serviciul cetăţeanului şi în cadrul constituţional", a adăugat Ludovic Orban.

Acesta face apel la toţi magistraţii "să îşi menţină integritatea, să nu cedeze indiferent de presiunile care se vor face la adresa lor şi să-şi menţină deciziile luate în mod echilibrat, imparţial şi profesionist".

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Sursele citate au menţionat că dosarele care nu au avut o decizie definitivă până la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate de completurile de cinci judecători de la ICCJ. Decizia a fost luată cu majoritate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…