Orban: Vă îndemn din nou la calm, responsabilitate, o atitudine raţională, urmăriţi informaţiile oficiale

Orban: Vă îndemn din nou la calm, responsabilitate, o atitudine raţională, urmăriţi informaţiile oficiale

Premierul Ludovic Orban a transmis, din nou, joi, românilor să aibă "o atitudine raţională, calmă şi responsabilă" în contextul pandemiei de coronavirus şi le-a cerut să urmărească doar informaţiile oficiale, având în vedere că "abundenţa fake news-urilor" creează o stare de spirit nepotrivită.

"Îndemn din nou la calm, responsabilitate, o atitudine raţională. Vă cer din nou să vă informaţi doar din informaţiile care sunt transmise oficial de autorităţi. Războiul informaţional, abundenţa fake news-urilor creează o stare de spirit care nu este potrivită. Urmăriţi informaţiile oficiale. Nu vă mai lăsaţi pradă informaţiilor care sunt transmise de multe ori în mod vădit cu rea intenţie de pe diferite canale de informare şi care nu au alt scop decât să inducă o stare de panică, să genereze o spaimă între cetăţeni români. Vom lua măsuri când vom identifica astfel de sursă de fake news, care în mod clar au ca scop să dezinformeze cetăţenii şi vom lua toate măsurile pe care le putem lua în situaţia de urgenţă decretată de preşedintele României", a afirmat Orban.



Prim-ministrul a adăugat, în context, că Guvernul este într-o "colaborare constantă" cu şeful statului.

"Ne consultăm, analizăm şi încercăm să luăm cele mai bune decizii care se impun pentru fiecare situaţie. Vă doresc sănătate! Respectaţi toate recomandările care au fost formulate pentru a vă feri de contaminarea cu virus şi urmăriţi informaţiile oficiale care sunt furnizate de autorităţi!", a mai transmis Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...