Orbane, ăsta murea de foame și trebuia să-i dați ceva de ros? Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și fiul unui bancher Bancorex, propus în CS al Transelectrica!

Orbane, ăsta murea de foame și trebuia să-i dați ceva de ros? Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și fiul unui bancher Bancorex, propus în CS al Transelectrica!

Orbane, ăsta murea de foame și trebuia să-i dați ceva de ros? Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și fiul unui bancher Bancorex, propus în CS al Transelectrica!

Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului Ludovic Orban, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica. Printre propuneri se numără și Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1, scrie  Economica.net .

Sebastian Burduja (34 de ani) este noul președinte al organizației PNL din Sectorul 1. Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

Iată ce scrie în convocatorul AGA Transelectrica pentru data de 26 noiembrie, conform  Economica.net .

“Propunerile Secretariatului General al Guvernului pentru numirea în calitate de membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie sunt următoarele: Popescu Luiza, cu domiciliul în Bucureşti, inginer Burduja Sebastian, cu domiciliul în Bucureşti, economist Badea Jean, cu domiciliul în Bucureşti, informatician Comănescu Jean-Valentin, cu domiciliul în Bucureşti, economist Burlacu Oleg, cu domiciliul în Bucureşti, avocat Goicea Adrian, cu domiciliul în Bucureşti, economist Stan-Olteanu Manuela Petronela, cu domiciliul în Voluntari, jurist”.

Stan-Olteanu Manuela Petronela este momentan preşedinte neexecutiv al Romgaz. De-a lungul timpului a lucrat la ACROPO (agenţia de supraveghere a operaţiuniulor offshore), iar în timpul Guvernului PSD a fost consilier personal la SGG, preşedinte al CA la Conpet, administrator la Uzina Termică Midia, doar pentru a enumera câteva din ultimele funcţii. CV-ul complet este pe site-ul Romgaz.

Avocatul Burlacu Oleg a fost vicepreşedinte al PNL Bucureşti şi membru al Consiliului Local al Sectorului 5, a fost candidat la parlamentare pe listele PNL. Potrivit relatărilor din presă, ar fi acum avocat al Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi apropiat al edilului Daniel Florea.

Jean Badea este  șeful de cabinet al ministrului Educației, Monica Anisie . Jean Badea – directorul de cabinet al noului ministrul al Educației, fost șef al serviciului informatizare din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și fost director de cabinet al Monicăi Anisie și în mandatul acesteia de secretar de stat deținut în 2016.

Jean-Valentin Comănescu. Este consilier local în sectorul 4.

Adrian Goicea (fost country manager al IberdrolaRenovables Romania)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...