Orbane, Orbane... Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1: Fiul unui vicepreședinte al Bancorex, fondator al unui ONG studențesc lansat în prezența lui D.Voiculescu, S.Ghiță și M.Gâdea

Orbane, Orbane... Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1: Fiul unui vicepreședinte al Bancorex, fondator al unui ONG studențesc lansat în prezența lui D.Voiculescu, S.Ghiță și M.Gâdea

Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1: Fiul unui vicepreședinte al Bancorex, fondator al unui ONG studențesc lansat în prezența lui D.Voiculescu, S.Ghiță și M.Gâdea.

 Sebastian Burduja (34 de ani) este noul președinte al organizației PNL din Sectorul 1. Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar nu a avut nici un succes politic sau profesional major, dezvăluie  G4Media.ro .

 
În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

 Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese ales primar în Piatra Neamț, iar în 1990 a fost ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament. În 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD din București.

În martie acest an, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL. În afara lui Burduja, nici un alt membru PACT nu a primit funcții de conducere în PNL.

În cee ce privește experiența profesională, Sebastian Burduja spunea într-un interviu pentru ViitorulRomâniei.ro că tatăl său i-a susținut studiile în SUA la Stanford şi Harvard. Ulterior, a lucrat ca asistent sau stagiar la Freeman Spogli Institute of Foreign Affairs, National Endowment for Democracy și Comisia Economică pentru Europa (UNECE) a ONU, McKinsey & Company. Apoi a fost Consultant management strategic la Dalberg Global Development Advisors și Specialist în Dezvoltare Socială, Regiunea Europa și Asia Centrală la Banca Mondială.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante