Orca rătăcită în Sena a murit (Sea Shepherd)

Orca rătăcită în Sena a murit (Sea Shepherd)

Orca bolnavă care rătăcea de mai multe zile în apele Senei a fost găsită luni moartă, conform unui anunţ făcut de organizaţia Sea Shepherd, transmite Reuters.

Orca, un mascul de 4 metri, a fost observată pentru prima oară la gura de vărsare a Senei la 16 mai, între portul Le Havre şi localitatea Honfleur din Normandia, iar apoi a înotat, mai mulţi kilometri în amonte, ajungând până în apropierea oraşului Rouen.

Orca, denumită denumită şi "balenă ucigaşă", era foarte slăbită, se comporta haotic şi era dezorientată, potrivit autorităţilor din departamentul Seine-Maritime din nordul Franţei. Operaţiunile de salvare al căror obiectiv consta în ghidarea animalului înapoi în apele mării, au eşuat, iar autorităţile au luat în calcul eutanasierea animalului bolnav.

Fotografiile realizate cu ajutorul unor dispozitive aeriene au arătat că orca era acoperită cu excrescenţe şi prezenta o erupţie cutanată, provocată probabil de o infecţie fungică în stadiu avansat, care îi provoca suferinţă animalului, conform oficialilor francezi.

Orcile sunt observate de obicei în largul coastelor Scoţiei, Islandei şi Norvegiei, precum şi în sudul Oceanului Atlantic în Golful Biscaya.

Se crede că orca s-a rătăcit iniţal în Canalul Mânecii după ce s-a îmbolnăvit, întrucât se putea hrăni mai uşor în apele liniştite de acolo, dar apoi a rămas blocată în fluviul francez Sena. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...