Ordinul pe care un soldat rus a refuzat să-l îndeplinească: „Nu am putut s-o fac”

Ordinul pe care un soldat rus a refuzat să-l îndeplinească: „Nu am putut s-o fac”

Un soldat rus a afirmat că a primit ordin să ardă bunurile personale ale camarazilor săi morți, potrivit unui raport rusesc, citat de Business Insider.

Soldați ruși pe frontul din Ucraina FOTO Profimedia

Soldatul din Regimentul 394 care luptă în direcția Zaporojie a declarat pentru portalul rus Caution News, de pe Telegram, că comandanții săi i-au înmânat un rucsac plin de bunuri pe care i-au cerut să le distrugă.

„Ne-au cerut să ardem documente, telefoane, portofele, carduri ale celor răniți și ale celor morți. Dar nu am putut să fac asta”, a declarat soldatul pentru portalul citat, vorbind sub protecția anonimatului.

El a spus că în schimb a îngropat obiectele care aparțineau soldaților ruși răniți sau morți pe câmpul de luptă din Ucraina.

Regimentul din care face parte soldatul este format din recruți, contractori și foști deținuți din teritoriul Kamceatka, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, potrivit Caution News.

Soldatul a declarat că regimentul avea valize pline cu documente aparținând soldaților răniți și morți, care stăteau acolo din iulie, în loc să fie trimise rudelor.

De la începutul războiului, Moscova a fost acuzată că a făcut eforturi extraordinare pentru a ascunde publicului rusesc adevărata amploare a pierderilor de trupe.

Printre acuzațiile Ucrain se numără cele potrivit cărora morgile se umplu cu ruși morți nerevendicați, ale căror cadavre Rusia nu a vrut să le trimită acasă pentru înmormântare, pentru a ascunde adevăratul număr de morți.

Rusia ar fi suferit peste 300.000 de victime în Ucraina, potrivit estimărilor occidentale.

Soldatul a vorbit și despre alte abuzuri în cadrul regimentului său, inclusiv despre o situație în care un alt soldat a fost aruncat într-o „groapă” drept pedeapsă pentru comportament necorespunzător

Un al doilea soldat din regiment a declarat că comandantul ar fi luat mită de 100.000 de ruble, adică aproximativ 1.000 de dolari, pentru a redesfășura soldați departe de luptele de pe linia frontului.

Totodată, soldații au afirmat că comandantul le-ar fi luat insignele și documentele înainte de a-i trimite în misiuni de asalt și că nu ar fi organizat evacuarea răniților și a morților.

Soldații au declarat că doresc ca Ministerul Apărării să examineze legalitatea acțiunilor comandamentului Armatei a V-a.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat