Organizația Trump a perceput tarife hoteliere „exorbitante” de la Serviciile Secrete americane care îi protejau pe membrii familiei prezidențiale

Organizația Trump a perceput tarife hoteliere „exorbitante” de la Serviciile Secrete americane care îi protejau pe membrii familiei prezidențiale

Organizația Trump a perceput de la Serviciile Secrete americane „tarife exorbitante”, aproximativ 1.185 de dolari pe noapte - peste 1,4 milioane de dolari în patru ani - pentru a-l proteja pe fostul președinte și pe familia sa în proprietățile pe care le deținea, potrivit unor documente publicate luni de Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, potrivit CNN.

FOTO: Getty Images

Comisia de supraveghere a constatat că Organizația Trump a perceput „tarife de noapte excesive pentru zeci de călătorii”, în ciuda afirmațiilor companiei fostului președinte potrivit cărora angajații federali care călătoresc cu el vor sta la acele proprietăți „gratuit” sau „la preț de cost”.

„Tarifele exorbitante practicate de Serviciile Secrete și șederile frecvente ale agenților la proprietățile deținute de Trump ridică îngrijorări semnificative cu privire la autodepășirea fostului președinte și este posibil să fi avut ca rezultat un câștig neașteptat, finanțat de contribuabili, pentru afacerile aflate în dificultate ale fostului președinte Trump”, a scris luni președinta comisiei, reprezentanta democrată din New York Carolyn Maloney, într-o scrisoare adresată directorului serviciului secret.

Când a fost președinte, Trump a călătorit frecvent la proprietățile pe care compania sa le administra, inclusiv Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și Trump National Golf Club din Bedminster, New Jersey. În timp ce se afla acolo, unii agenți și ofițeri au stat în camere la aceste proprietăți, deși alții au închiriat camere la hoteluri din apropiere.

Taxarea echipei sale de protecție pentru cazarea la proprietățile sale a fost o practică controversată atunci când Trump era în funcție și a continuat și după ce a devenit președinte.

De asemenea, Maloney notează că, de mai bine de doi ani, comisia sa a solicitat o contabilitate completă a cheltuielilor efectuate de Serviciile Secrete la proprietățile deținute de Trump, dar încă nu a primit informații complete privind tarifele de noapte sau suma totală cheltuită de agenție, care „pare să depășească 1,4 milioane de dolari din banii contribuabililor”.

Comisia de supraveghere caută în continuare înregistrări de la Serviciul Secret, menționând că grupul de experți analizează o potențială legislație pentru a preveni „autodepășirea și profitul prezidențial, precum și pentru a reduce conflictele de interese, asigurându-se că viitorii președinți sunt împiedicați să exercite o influență nejustificată asupra cheltuielilor Serviciului Secret”.

Într-o declarație, Eric Trump a afirmat că „orice servicii prestate Serviciului Secret al Statelor Unite sau altor agenții guvernamentale” la hotelurile deținute de Trump „au fost la cererea acestora și au fost furnizate fie la preț de cost, fie cu reduceri mari sau gratuit”.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi, a declarat că agenția a primit scrisoarea din partea comisiei, dar nu a discutat detaliile specifice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina