Orice presiune asupra conducerii Belarusului este contraproductivă, i-a spus Putin lui Michel (Kremlin)

Orice presiune asupra conducerii Belarusului este contraproductivă, i-a spus Putin lui Michel (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus joi preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei convorbiri telefonice, că orice presiune asupra conducerii din Belarus sau amestec extern în afacerile interne sunt contraproductive, a anunţat Kremlinul, relatează Reuters.

Cele două părţi au fost de acord că o normalizare cât mai grabnică a situaţiei din Belarus este în interesul atât al Rusiei, cât şi al Uniunii Europene, a mai precizat Kremlinul într-un comunicat.

Autorităţile din Belarus au lansat joi o anchetă penală asupra noului organism al opoziţiei, "consiliul de coordonare", acuzându-l de tentativă ilegală de a acapara puterea, la o zi după ce liderul Aleksandr Lukaşenko a ameninţat că va curăţa străzile de protestatarii care contestă realegerea sa în funcţie.

Miercuri, liderii UE reuniţi într-un summit extraordinar prin videoconferinţă dedicat situaţiei din Belarus au anunţat că nu recunosc rezultatul alegerilor din această ţară, iar un număr de state membre au cerut organizarea de noi alegeri.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat la finalul reuniunii că UE va adopta "în curând" sancţiuni împotriva unui număr "substanţial" de lideri ai regimului lui Aleksandr Lukaşenko, responsabili de "violenţe, represiuni şi fraude electorale".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…